Úžasný zapečený ružičkový kel s bryndzou, fit recept. Pripravte si výborné a zdravé jedlo podľa receptu z kuchyne webu Ženyvmeste.sk. Neoľutujete.
Zapekaný ružičkový kel s bryndzou, fotorecept - kliknite
Ružičkový kel je dnes bohužiaľ nedocenenou zeleninou. Väčšinou ju človek objaví iba ako “tú guličku v zeleninovej polievke”.
A pritom sa dá ružičkový kel pripraviť na mnoho chutných spôsobov!
Navyše má veľa plnohodnotných vitamínov, vysoký podiel vlákniny a ako väčšina zeleniny, málo kalórií.
Už len to sú výhody, kvôli ktorým sa oplatí trochu zaexperimentovať.
Skúste si aj Vy tento vynikajúci recept na zapekaný ružičkový kel s bryndzou.
Máme pre vás aj recept na talianske krémové rizoto
Zapečený ružičkový kel s bryndzou - ingrediencie
(na 1 porciu)
- 200 gramov ružičkového kelu,
- 1 čajová lyžička soli,
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky,
- 80 gramov bryndze,
- 100 gramov kyslej smotany,
- kúsok masla,
- 1 strúčik cesnaku,
Úžasný zapekaný ružičkový kel s bryndzou, fit recept. Foto - Jaja
Zapekaný rúžičkový kel s bryndzou - postup receptu
- Ružičkový kel si na 5 - 10 minút sparíme nad parákom s osolenou vodou.
- Bryndzu, smotanu, očistený pretlačený cesnak a mletú papriku si spolu zmiešame.
- Malú zapekaciu misku si trošku vymastíme maslom. Ako prvú vrstvu dáme ružičkový kel, ako druhú bryndzovú zmes.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch približne 40 minút, kým nám horná bryndzová vrstva nechytí trošku hnedastý nádych.
Hotovo - dobrú chuť!
Vyskúšajte aj iné top recepty z čerstvého a mrazeného špenátu