Vynikajúca patizónová omeleta, jednoduchý fit recept. Sezóna patizónov je tu. Inšpirujte sa rýchlym a jednoduchým receptom kuchyne portálu Ženy v meste.

Patizónová omeleta, rýchla a jednoduchá - fotorecept kliknite

Máte doma patizón a neviete čo s ním? Žeby chutná a zdravá večera? Tak potom podľa nášho obľúbeného fit receptu.

Portál Ženy v meste vám ponúka opäť rýchly a predovšetkým zdravý recept na výbornú večeru.

Omeletu obložte čerstvou zeleninou a zaručene nepriberiete, pridajte chlieb alebo pečivo a zasýtite aj mužskú polovičku. Postačí iba jeden patizón. Dobrú chuť želáme.

Vyskúšajte aj recept na výborný tekvicový koláč, úspech zaručený

Rýchla patizónová omeleta recept

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Vynikajúca rýchla omeleta z patizónu - ingrediencie                                           

  • 1 ks patizón
  • 8 ks vajcia (2-3 ks na osobu)
  • 2 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievkové lyžice masla alebo kúsok slaniny
  • čerstvé bylinky
  • na dochutenie: soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá sušená zelenina bez soli (vegeta, ak používate)

 

 

Rýchla omeleta z patizónu, vynikajúca. Foto - Nela

 

Vynikajúca patizónová omeleta - postup receptu

  1. Najprv si očistíme a umyjeme patizón. Nastrúhame na strúhadle ako jablká. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu pridáme maslo a cibuľu orestujeme. Ak zvolíme slaninu, na panvici ju opražíme, maslo vynecháme.
  2. Pridáme nastrúhaný patizón, ochutíme soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, mletou sušenou zeleninou (vegetou) podľa chuti. Patizón orestujeme, necháme zatiahnúť. Nedusíme. Pripravíme si ďalšiu panvicu cca 23 cm.
  3. Na prípravu našej omelety pre 4 osoby použijeme dve panvice. Pre dve osoby postačí jedna. Na jednu porciu potrebujeme 1/4 patizónu a 2-3 vajcia. Zmes rozdelíme na dve panvice. Vajcia si rozšľaháme, pridáme trošku soli.
  4. S jednou polovicou rozšľahaných vajec zalejeme jednu, s druhou polovicou druhú panvicu s patizónovou zmesou. Môžeme pridať aj nakrájané bylinky. Prikryjeme a necháme na jemnom plameni dusiť do stuhnutia cca 20 minút.

Tip na záver: Ak patizónovú omeletu obložíte čerstvou zeleninou, výborný obed či večeru delenej stravy máme hotovú za pár minút. Naša omeleta sa výborne hodí aj ako príloha k dusenému, grilovanému, alej aj pečenému mäsu.

Dobrú chuť.

 

 

Vybrali sme recept na výborné cuketové placky zo špaldovej múky