Vynikajúca patizónová omeleta, jednoduchý fit recept. Sezóna patizónov je tu. Inšpirujte sa rýchlym a jednoduchým receptom kuchyne portálu Ženy v meste.
Patizónová omeleta, rýchla a jednoduchá - fotorecept kliknite
Máte doma patizón a neviete čo s ním? Žeby chutná a zdravá večera? Tak potom podľa nášho obľúbeného fit receptu.
Portál Ženy v meste vám ponúka opäť rýchly a predovšetkým zdravý recept na výbornú večeru.
Omeletu obložte čerstvou zeleninou a zaručene nepriberiete, pridajte chlieb alebo pečivo a zasýtite aj mužskú polovičku. Postačí iba jeden patizón. Dobrú chuť želáme.
Vyskúšajte aj recept na výborný tekvicový koláč, úspech zaručený
Rýchla patizónová omeleta recept
- Čas prípravy: 10 minút
- Tepelná úprava: 30 minút
- Počet porcií: 4
Recept pre vás
Vynikajúca rýchla omeleta z patizónu - ingrediencie
- 1 ks patizón
- 8 ks vajcia (2-3 ks na osobu)
- 2 ks cibuľa strednej veľkosti
- 2 polievkové lyžice masla alebo kúsok slaniny
- čerstvé bylinky
- na dochutenie: soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá sušená zelenina bez soli (vegeta, ak používate)
Rýchla omeleta z patizónu, vynikajúca. Foto - Nela
Vynikajúca patizónová omeleta - postup receptu
- Najprv si očistíme a umyjeme patizón. Nastrúhame na strúhadle ako jablká. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu pridáme maslo a cibuľu orestujeme. Ak zvolíme slaninu, na panvici ju opražíme, maslo vynecháme.
- Pridáme nastrúhaný patizón, ochutíme soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, mletou sušenou zeleninou (vegetou) podľa chuti. Patizón orestujeme, necháme zatiahnúť. Nedusíme. Pripravíme si ďalšiu panvicu cca 23 cm.
- Na prípravu našej omelety pre 4 osoby použijeme dve panvice. Pre dve osoby postačí jedna. Na jednu porciu potrebujeme 1/4 patizónu a 2-3 vajcia. Zmes rozdelíme na dve panvice. Vajcia si rozšľaháme, pridáme trošku soli.
- S jednou polovicou rozšľahaných vajec zalejeme jednu, s druhou polovicou druhú panvicu s patizónovou zmesou. Môžeme pridať aj nakrájané bylinky. Prikryjeme a necháme na jemnom plameni dusiť do stuhnutia cca 20 minút.
Tip na záver: Ak patizónovú omeletu obložíte čerstvou zeleninou, výborný obed či večeru delenej stravy máme hotovú za pár minút. Naša omeleta sa výborne hodí aj ako príloha k dusenému, grilovanému, alej aj pečenému mäsu.
Dobrú chuť.
Vybrali sme recept na výborné cuketové placky zo špaldovej múky