Vynikajúca marináda na kuracie mäso. Chutná marináda zo sójovej omáčky, medu a zázvoru. Jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte.
Vynikajúca marináda na kuracie mäso - fotorecept kliknite
Marinády sú veľmi obľúbené. Ak si mäso naložíte do fajnovej marinády spolu s olejom, mäso vám vydrží v chlade aj zopár dní. Potom ho stačí na panvici iba opiecť a skvelý obed či večeru máte za pár minút na stole.
Máte doma kuracie prsia? Chcete si pripraviť niečo chutné a delikátne? Stavte na vynikajúcu marinádu. Najlepšia marináda zo sójovej omáčky, medu a zázvoru so značkou Ženy v meste. Varte s nami jednoducho a chutne.
Rýchla minútka z kuracích pŕs. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Recept aj pre začiatočníkov.
Šťavnaté kuracie prsia marinované v sójovej omáčke a mede výborne ladia s čerstvým zeleninovým šalátom či dusenou zeleninou, ak si kalórie nestrážite, aj s opekanými zemiakmi, hranolkami, ryžou. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste želáme.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Stačí si iba vybrať z našej bohatej ponuky najlepšie kuracie recepty, skvelé kuracie mäso, polievka, obed, večera - kliknite
Tip na chutný lacný obed kompletný obed z kuracích stehien, polievka aj hlavné jedlo
Najlepšia marináda na kuracie mäso, marináda, ktorú si zamilujete
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcíí: 4
Fantastická marináda zo sójovej omáčky a medu - ingrediencie
na porciu rátame cca 150 g mäsa
- 4 ks kuracie prsia
- na delikátnu marinádu:
- soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 10 polievkových lyžíc sójovej omáčky
- 3 polievkové lyžice medu
- malá lyžička sušeného alebo nastrúhaného čerstvého zázvoru (môžeme aj vynechať)
- na opekanie:
- 4 polievkové lyžice oleja
Vynikajúca marináda na kuraci mäso. Foto - Nela
Fantastická marináda zo sójovej omáčky a medu - postup receptu
- Kuracie prsia umyjeme a dobre osušíme. Kuracie mäso si nakrájame na plátky alebo hrubšie rezance. Pripravíme si chutnú sójovo medovú marinádu so zázvorom, ktorá je úplne jednoduchá.
- K sójovej omáčke primiešame soľ, mleté čierne korenie, med, sušený alebo nastrúhaný čerstvý zázvor. Vložíme aj mäso. Uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie cez noc, aby prešli chute.
- Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Vložíme marinované kúsky, ktoré opekáme z každej strany, aby sa prepiekli. Trvá to zopár minút. Potom necháme odležať 3 minúty a podávame.
Tip na záver: Namiesto kuracích pŕs môžeme zvoliť mäsko z vykostených kuracích stehien, ale aj morčacie mäso. Vyskúšajte.
Dobrú delikátnu chuť želáme.
Vyskúšajte aj výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom