Výborné plnené bravčové karé s prosciuttom a kyslou kapustou. Máte radi mäsové jedlá s kyslou kapustou? Nech sa páči. Inšpirujte sa jednoduchým skvelým receptom so značkou Ženy v meste. 

Plnené bravčové karé s prosciuttom a kyslou kapustou

Ak chcete fit jedlo, vynechajte prílohu. Mužskej polovičke doprajte aj  zemiakovú knedľu alebo opekané zemiaky. Garantujeme, že úspech bude zaručený. Pochutí si celá rodina.

Bravčové karé je v našich domácnostiach veľmi obľúbené. Ak zbožňujete aj kapustu, tak toto jedlo je to pravé kapustové.

Chudé bravčové mäsko plnené voňavým prosciuttom a kyslou kapustou, bez lepku. Pochúťka pre celú rodinu. Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás vianočný recept originál na klasické kokosové ježe

 

Bravčové karé plnené prosciuttom a kyslou kapustou, úspech zaručený

  • Čas prípravy: 20 minút

  • Tepelná úprava: 60 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Bravčové karé plnené prosciuttom a kyslou kapustou - ingrediencie

  • 600 g bravčové karé bez kosti (4-6 plátkov)  na osobu počítame 100-150 g mäsa
  •  8-12 plátkov prosciutta di Parma BILLA Premium (2 plátky na kus mäsa)
  • 2 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 6 plných hrsti kyslej kapusty (na plnenie zvitku+príloha)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, mletá červená paprika

 

Výborné plnené bravčové karé s prosciuttom a kyslou kapustou - ingrediencie

 

Bravčové karé plnené prosciuttom a kyslou kapustou - postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na plátky hrubé cca 1,5 cm a jemne rozklepeme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, paprikou a drvenou alebo mletou rascou. 
  2. Na plátok rozklepaného bravčového karé uložíme dva tenké plátky prosciutta di Parma BILLA Premium a pridáme vytlačenú kyslú kapustu (dve polievkové lyžice). Pripravíme špáradla.
  3. Naplnené bravčové karé opatrne zvinieme, upevníme špáradlami. Je potrebné, aby bola rolka zpevnená a pri pečení či dusení sa nerozpadla. Po prerezaní tak bude aj zaujímavo vyzerať.
  4. Pripravíme si väčšiu panvicu. rozohrejeme olej alebo bravčovú masť a pripravené rolky opečieme z každej strany do zlatista. Po opečení ich vyberáme a odložíme bokom. Pripravíme cibuľu.
  5. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme do sklovita na panvici s výpekom z mäsa. Môžeme pridať ešte lyžicu tuku. K cibuli pridáme opečené rolky, prikryjeme a dusíme cca 5 minút.
  6. Mäso pustí vlastnú šťavu. Bravčové plnené rolky dusíme do mäkka podľa potreby. Trvá to približne 40 minút. Podlievame vodou, vývarom. Mäkké rolky vyberieme, vložíme kapustu.
  7. Z dusenia bravčových roliek nám ostane chutná šťava, ktorá nám kyslú kapustu výborne dochutí. Kapustu stačí len osmahnúť 5-10 minút a chutnú zdravú prílohu k rolkám máme pripravenú.

Tip na záver: Udusené plnené rolky prerežeme do šikma, aby bolo vidieť náplň. Budú sa pekne vynímať na kapuste. Podávame so štuchanými zemiakmi, parenou alebo zemiakovou knedľou (kliknite na recept nižšie). Domáci kváskový chlebík? Aj ten sa hodí k bravčovým rolkám plnených údenou šunkou a kyslou kapustou.

Dobrú kapustovú chuť. Pripravili sme pre vás jednoduchý recept ako pripraviť poctivú domácu zemiakovú knedľu