Výborný tuniakovo-rajčinový quiche, recept na slaný koláč z lístkového cesta. Stačí 10 minút prípravy a 20 minút v trúbe a máte teplú ľahkú večeru pre celú rodinu.

Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta, fotorecept kliknite 

Večer po príchode z práce a školy je dobrým riešením narýchlo odrolovať lístkové cesto, pokryť ho zeleninou, tuniakom, lososom, alebo kúskami šunky či škvarkov a zaliať vajíčkami so smotanou a mliekom.  Mne osobne sa osvedčil nasledovný recept z portálu Marmiton.

Vyskúšajte aj recept na šťavnaté jablkovo-špaldové placky plné chuti a jabĺk

 

 

Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta - Ingrediencie

  • lístkové cesto
  • konzerva tuniaka v malých kúskoch
  • 2 paradajky
  • strúhaný syr
  • 4 vajíčka
  • 20cl smotany
  • horčica
  • soľ, korenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta. Foto - Mária Danthine-Dopjerová

 

Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta - postup receptu

  1. Do jenskej misy rozprestrite lístkové cesto a napichajte ho vidličkou. Potrite ho horčicou. Pravidelne rozmiestnite kúsky tuniaka po lístkovom ceste, poukladajte krúžky paradajok.
  2. Zamiešajte vajíčka, smotanu, trochu mlieka, soľ a čierne korenie. Vylejte na cesto s tuniakom a rajčinami. Posypte strúhaným syrom. Pečte v trúbe 20-25 minút pri 200°C. K tuniakovo-rajčinovému quiche sa ako príloha hodí čerstvý hlávkový šalát, reďkovky, avokádo, figy.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na zdravá cuketová pomazánka, skvelá! fit RECEPT