Výborný tuniakovo-rajčinový quiche, recept na slaný koláč z lístkového cesta. Stačí 10 minút prípravy a 20 minút v trúbe a máte teplú ľahkú večeru pre celú rodinu.
Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta, fotorecept kliknite
Večer po príchode z práce a školy je dobrým riešením narýchlo odrolovať lístkové cesto, pokryť ho zeleninou, tuniakom, lososom, alebo kúskami šunky či škvarkov a zaliať vajíčkami so smotanou a mliekom. Mne osobne sa osvedčil nasledovný recept z portálu Marmiton.
Vyskúšajte aj recept na šťavnaté jablkovo-špaldové placky plné chuti a jabĺk
Recept pre vás
Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta - Ingrediencie
- lístkové cesto
- konzerva tuniaka v malých kúskoch
- 2 paradajky
- strúhaný syr
- 4 vajíčka
- 20cl smotany
- horčica
- soľ, korenie
Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta. Foto - Mária Danthine-Dopjerová
Tuniakovo-rajčinový quiche z lístkového cesta - postup receptu
- Do jenskej misy rozprestrite lístkové cesto a napichajte ho vidličkou. Potrite ho horčicou. Pravidelne rozmiestnite kúsky tuniaka po lístkovom ceste, poukladajte krúžky paradajok.
- Zamiešajte vajíčka, smotanu, trochu mlieka, soľ a čierne korenie. Vylejte na cesto s tuniakom a rajčinami. Posypte strúhaným syrom. Pečte v trúbe 20-25 minút pri 200°C. K tuniakovo-rajčinovému quiche sa ako príloha hodí čerstvý hlávkový šalát, reďkovky, avokádo, figy.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na zdravá cuketová pomazánka, skvelá! fit RECEPT