Skvelé teľacie guľky s paradajkovou omáčkou a tagliatelle, overený recept zo súťaže varíme s Billou z kuchyne čitateliek portálu Ženy v meste.
Teľacie guľky s paradajkovou omáčkou a tagliatelle, recept
Recept na výborné teľacie guľky s paradajkovou omáčkou s cestovinami tagliatelle nám do súťaže Varíme s ingredienciami Billa poslala Alena Žišková.
Vyskúšajte si ich s nami doma pripraviť. Tento recept je plný skvelých chutí a výborných surovín.
Spojenie teľacích guliek a kvalitných talianskych cestovín vám určite pripraví skvelý kulinársky zážitok. Želáme vám s týmto skvelým receptom veľa úspechov a potom už iba dobrú chuť. 👌😍
Vybrali sme pre vás aj recept na výborné pečené kuracie stehná v rúre
Teľacie guľky s paradajkovou omáčkou a tagliatelle - ingrediencie
- 250 g teľacie mäso
- 1 polievková lyžica horčice
- 2 žĺtky
- 1 ks zemiak strednej velkosti
- čerstvá bazalka (podľa chuti)
- 4 ks paradajka strednej veľkosti
- 400 g cestoviny tagliatelle
- 1 ks šalotka strednej veľkosti
- 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 1 dl vína
- 2 dl vývar (podľa potreby)
- nastrúhaný parmezán (podľa chuti)
- 3 polievkové lyžice BILLA bio slnečnicový olej (1 pl k mäsu, 2 pl na opekanie)
- soľ, čierne korenie (podľa chuti)
Skvelé teľacie guľky s paradajkovou omáčkou a tagliatelle, overený recept. Foto - Alena Žišková
Teľacie guľky s paradajkovou omáčkou a tagliatelle - postup receptu
- Teľacie mäso pokrájame na menšie kúsky a pomelieme v mlynčeku. K pomletému mäsu pridáme horčicu, žĺtky, BILLA BIO SLNEČNICOVÝ OLEJ, čerstvo zomletú soľ, čerstvo namleté čierne korenie, na jemno nastrúhaný zemiak, nadrobno posekanú čerstvú bazalku, zmes jemne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky.
- Paradajky dáme do vriacej vody na cca 1-2 minúty, následne ich zbavíme šupky a nakrájame.
- Do rozpálenej panvice dáme troška BILLA BIO SLNEČNICOVÉHO OLEJA, vložíme guličky tak, aby sa nedotýkali, opečieme ich mierne z každej strany. Guľky z panvice vyberieme, preložíme ich na pečiaci plech a vložíme do rúry rozohriatej na 130 stupňov približne 15 minút.
- Medzitým dáme zovrieť osolenú vodu na tagliatelle.
- Na panvici s výpekom z guliek opražíme nadrobno nasekanú šalotku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, paradajky zbavené šupky, podlejeme vínom. Následne pridáme vývar, osolíme, okoreníme, omáčku necháme zredukovať na stredne hustú. Odstavíme z ohňa, pridáme čerstvú bazalku a tagliatelle a jemne zamiešame.
- Tagliatelle s omáčkou preložíme do taniera, na vrch položíme teľacie guľky, ozdobíme nahrubo nastrúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky a pokvapkáme BILLA BIO SLNEČNICOVÝM OLEJOM.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na niečo iné