Rýchla a lahodná cviklová polievka so zemiakmi bez múky. Vyskúšajte ďalší lacný recept na chutnú polievku kuchyne portálu Ženy v meste. Určite si pochutíte a potešíte aj svoje zdravie. Dobrú chuť vám prajeme.

Rýchla a lahodná cviklová polievka so zemiakmi - fotorecept kliknite

Jednoduchá, chutná a výživná polievka? Nech sa páči. Ponúkame lacný recept so značkou Ženy v meste na rýchlu a lahodnú cviklovú polievku so zemiakmi. Pripravte svojej rodine skvelú polievku. Jej chuť vás milo prekvapí.

Prečo práve cvikla? Lebo práve cvikla je bombou pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Prečítajte si náš zaujímavý blog, ktorý sme pre vás pripravili všetko čo by ste mali o cvikle vedieť, účinky, vitamíny, živiny - kliknite.

V ponuke máme aj mnoho skvelých, zdravých a jednoduchých receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať cvikla, recepty na skvelé cviklové jedlá - kliknite

Vyskúšajte aj zdravý recept výborná krémová polievka z medvedieho cesnaku

Rýchla a lahodná cviklová polievka so zemiakmi, výživná a zdravá

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Fantastická krémová polievka s cviklou a zemiakmi - ingrediencie

  • 4 ks uvarená cvikla strednej veľkosti 
  • 4 ks zemiak strednej veľkosti
  • 2 polievkové lyžice masla (oleja)
  • 1 ks menšia cibuľa alebo jarná cibuľka (spodná časť)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, trochu kurkumy (výborná na kĺby a zápaly), drvená rasca, citrónová šťava (pridávame až úplne nakoniec, na osvieženie)
  • na zjemnenie: šľahačková smotana (podľa potreby, cca 1 dl)
  • na ozdobenie: obľúbené bylinky (petržlenová vňať, pažítka, pierka jarnej cibuľky)

 

 

Rýchla a lahodná cviklová polievka so zemiakmi. Foto - Nela

 

Fantastická krémová polievka s cviklou a zemiakmi - postup receptu 

  1. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle (oleji) ju orestujeme do sklovita.
  2. K orestovanej cibuli pridáme na menšie kocky nakrájané zemiaky. Pridáme koreniny.
  3. Zemiaky chvíľu orestujeme, potom pridáme horúcu vodu, 2 cm nad povrch zemiakov.
  4. Prikryjeme a varíme do zmäknutia. Potom pridáme uvarenú, na kocky nakrájanú cviklu.
  5. Pridáme 2 dl vody a polievku prevaríme. Cca 1/3 polievky odoberieme, rozmixujeme.
  6. Vrátime späť. Polievku dochutíme, zjemníme smotanou, môžeme aj zriediť, prevaríme.

Tip na záver: Dôležité je pri cviklovej polievke doladiť jej chuť. Nebojte sa nakoniec pridať citrónovú šťavu, ktorá polievku fantasticky osvieži. Cviklu si uvarte deň vopred, ušetríte si čas. Keď jej uvaríte viac, môžete si pripraviť rôzne dobroty ako aj lahodný cviklový šalát. Uvarená cvikla vydrží v chlade aj zopár dní.

Dobrú chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás najlepší lahodný cviklový šalát, zdravý a chutný