Výborná zeleninová paella. Veľa čerstvej zeleniny s cesnakom a šafranom. Urobte si zeleninovú paellu. Variť začal, pretože sám hľadal zmenu v živote i v stravovaní.
Výborná zeleninová paella, originál recept
Dnes Petra Kršku jeho hobby živí a chodí klientom variť domov. Pre Ženy v meste navaril Zeleninovú paellu.
Vyskúšajte jeho recept a napíšte nám do diskusie ako vám chutil. Veríme, že sa vám podarí a členovia vašej rodiny budú spokojní. 🇪🇸💛
Vyskúšajte aj recept na výbornú koložvársku kapustu. Osvedčený recept - kliknite
Výborná zeleninová paella - ingrediencie
- 4 PL olivového, alebo slnečnicového panenského oleja
- 250 gr mrkvy nakrájanej na cca 0,5 mm hrubú kolieska
- 250 gr stonkového zeleru nakrájaného cca na 0,5 cm hrubé kolieska
- 350 gr krémových šampiňónov nakrájaných na tenké plátky
- 250 gr vylúpaného hrášku
- 200 gr očistenej bielej špargle nakrájanej na cca 1 cm hrubé kolieska
- 200 gr zelenej špargle, zbavenej drevnatého konca
- 150 gr najemno nakrájanej cibule
- 4 ks strúčikov cesnaku najemno nasekaných
- 480 gr guľatozrnnej ryže na paellu, alebo ryže na rizotto
- 0,48 gr šafranu
- 300 ml paradajkového pyré
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1500 ml horúcej vody
- čerstvo mleté čierne korenie
- morská soľ
Výborná zeleninová paella - postup recept
- Potrebujeme väčšiu panvicu s vysokým okrajom. Na dno rozohriatej panvice nalejeme olej. Pridáme mrkvu, zeler a šampiňóny, premiešame. Pridáme cibuľu a restujeme približne 10 minút.
- Pridáme cesnak, okoreníme čiernym korením, premiešame a ešte chvíľu spolu restujeme. Pridáme ryžu a premiešame, aby sa každé zrniečko obalilo v oleji. Pridáme 1 čajovú lyžičku soli. Pridáme paradajkové pyré a premiešame. Pridáme červenú papriku, premiešame.
- V horúcej vode rozmiešame šafran a tekutinu nalejeme do panvice, premiešame. Pridáme bielu špargľu a hrášok, premiešame. Zelenú špargľu poukladáme na vrch do tvaru ružice, hlavičkami do stredu. Paellu varíme na strednom plameni približne 18-20 minút, podľa druhu ryže. Hotová ryža má byť uvarená na skus. Ak sa nám zdá, že je v panvici málo tekutiny, pomaly prilejeme studenú vodu.
- Paellu už nemiešame. Hotovú necháme ešte 5 minút odpočinúť a podávame.
Dobrú chuť. 💛 🇪🇸
Vybrali sme pre vás aj recept na najrýchlejšie zeleninové rizoto z tarhone, ktoré nepokazíte 😍