Jemná krémová zeleninová polievka s cviklou, recept originál. Odmietajú vaše deti jesť zeleninu? Vyberajú z polievok cibuľu, cesnak? Vyskúšajte túto jednoduchú krémovú polievku plnú vitamínov.

Krémová zeleninová polievka s cviklou - fotorecept kliknite

Môže sa stať, že deti si ju zamilujú a stane sa bežnou súčasťou vášho domáceho jedálnička. Cvikla na prvý pohľad môže vyzerať ako niečo čo deti nechcú, ale výsledná chuť je skvelá. Otestujte ju.

Naša zeleninová polievka s cviklou nielen výborne chutí, ale je aj zdravá, nepriberiete, a aj na tanieri môže vyzerať nádherne. Vyskúšajte ju a napíšte nám do diskusie ako vám a vašej rodine chutila. Veríme, že sa všetko podarí a výsledok vás doma očarí. 🍜

Vybrali sme pre vás aj recept na krémovú brokolicovú polievku a aj karfiolovú, recept ako pripraviť obe

 

 

Jemná krémová zeleninová polievka - ingrediencie

  • 2 menšie cibule
  • 1 pór
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • menší kúsok zeleru
  • 2 cvikly
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • na dochutenie: morská soľ, kurkuma, mletá rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
  • tekvicový olej – podľa chuti

 

 

Krémová zeleninová polievka, recept originál. Foto - Nela

 

Jemná krémová zeleninová polievka s cviklou - postup receptu

  1. Do väčšieho hrnca pridáme 6 lyžíc olivového oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Opražíme. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Opäť opražíme. Pridáme cviklu. Trošku orestujeme.
  2. Okoreníme koreninami, soľou budeme dochucovať až nakoniec, aby sa uvoľnili chute zo zeleniny. Pridáme vodu, 5 cm nad okraj zeleniny, prikryjeme a varíme cca hodinu, kým zelenina nezmäkne. Ku koncu pridáme na plátky nakrájaný cesnak (nemusíme).
  3. Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme do krémovej konzistencie. Ak je príliš hustá, pridáme vodu. Kto má rád jemnejšiu chuť, môže použiť šľahačkovú smotanu. Prevaríme, dochutíme morskou soľou.
  4. Polievku môžeme podávať s čerstvým chlebom, pečivom, alebo opraženým chlebíkom. Môžeme poliať tekvicovým olejom. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, opraženými tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť! 🍜

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na pravú Hokkaido polievku, originál RECEPT