Výborný broskyňový džem a malinový džem v jednom, vrstvený recept. Za 30 minút budete mať tri poháre skvelého broskyňovo-malinového džemu, ktorý vás poteší aj na pohľad.
Broskyňový džem a malinový džem v jednom, vrstvený recept
Vyskúšajte tento možno na prvý pohľad netradičný recept, jeho výborná chuť vás presvedčí, že išlo o dobrý nápad, pustiť sa do neho. Broskyne i maliny patria medzi bežne na Slovensku bežne dostupné ovocie, takže nie je dôvod váhať.
Natrhajte si v záhradke, alebo prineste z výletu na vidiek. Bude vám chutiť, garantujeme! 😍
Vyskúšajte aj náš recept na skvelý zázvorový sirup proti chrípke, domáci RECEPT originál
Broskyňový džem a malinový džem v jednom - ingrediencie
Na broskyňový džem:
- 400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných)
- 100 ml 100 percentného pomarančového džúsu
- pol balíčka Želírovacieho cukru Extra
Na malinový džem:
- 500 g očistených malín
- pol Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
- pol balíčka Želírovacieho cukru
Broskyňový džem a malinový džem v jednom. Foto - Dr. Oetker
Broskyňový džem a malinový džem v jednom - príprava receptu
1. Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.
2. Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!
Rada: Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 a pol pomaranča.
(Recept poskytla firma Dr. Oetker)
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj výborný šípkový lekvár, RECEPT originál 🌺