Domáce ovocné želé, ríbezľové s rebarborou. Recept originál. Sezóna rebarbory pomaly začala, vyskúšajte si ju pripraviť jako želé spolu s ríbezľami.
Domáce ovocné želé, ríbezľové s rebarborou - fotorecept kliknite
Rebarbora je sice posledné roky troška zabudnutá, no skúste ju pre vašu kuchyňu znovuobjaviť. Jej stonky obsahujú draslík, ktorý pomáha odvodňovať telo.
Je tiež skvelým zdrojom vlákniny a niacínu, ktorý podporuje krvný obeh. Konzumovať ju však treba v malých dávkach, v priveľkom množstve môže citlivejším ľuďom spôsobiť nevoľnosť a problémy s obličkami.
Množstvo v recepte vystačí na štyri 350 mililitrové poháre. Príprava vám zaberie asi 25 minút. 🌟
Vybrali sme pre vás aj recept na voňavý jablkový škoricový chia raw puding, tip top RECEPT
Domáce ovocné želé, ríbezľové s rebarborou - Ingrediencie
- 400 ml ríbezľovej šťavy (asi zo 700 g červených ríbezlí)
- 350 ml rebarborovej šťavy (asi zo 700 g rebarbory)
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
- 1000 g cukru
- 100 ml sektu
Domáce ovocné želé, ríbezľové s rebarborou. Foto - Dr. Oetker
Domáce ovocné želé, ríbezľové s rebarborou - postup receptu
- Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Rada: Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.
Dobrú chuť. 🌟
Prečítajte si aj recept na výborný pikantný rebarborový koláč