Svieži rebarborový koláč kysnutý, osvedčený recept. Aj vy ste znovuobjavili rebarboru? Vyskúšajte ju spolu s kokosom v lahodnom koláči. Stačí hodinka a pol a rebarborový koláč máte hotový. Tento recept vystačí na 12 porcií.
Svieži rebarborový kysnutý koláč recept
Ak máte to štastie a rebarboru pestujete priamo vo svojej záhradke máte vyhrané. Rebarbora patrí medzi tradičné slovenské plodiny a určite aj koláč z nej by ste našli v mnohých slovenských kuchárskych knihách.
Vyskúšajte tento náš recept na kysunutý koláč a dajte nám vedieť ako vám chutnal.
Vyskúšajte aj recept na to ako použiť prezreté banány na banánový džem
Rebarborový kysnutý koláč - Ingrediencie na cesto
- 60 g strúhaného kokosu
- 300 g rebarbory
- 250 g hladkej múky
- 20 g preosiateho kakaa
- 1 a pol kávovej ližičky Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 100 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- štipka soli
- 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 3 vajcia
- 4 PL mlieka
Rebarborový kysnutý koláč na náplň
- 150 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
- 40 g strúhaného kokosu
Rebarborový koláč na ozdobenie
- 250 g očistených jahôd
- 2 zarovnané PL jahodového džemu
- 2 PL vody
Rebarborový koláč ešte potrebujeme
- tortovú formu (Ř 26 cm)
- elektrický ručný šľahač
Kysnutý rebarborový koláč. Foto - Dr. Oetker
Rebarborový kysnutý koláč - postup receptu
- Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
- V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme: Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 20 minút
- Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút
- Koláč necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.
Dobrú chuť! Skúste aj tento recept na jahodový džem pečený v rúre. Prečítajte si aj recept na výborný pikantný rebarborový koláč