Recept ako spracovať paradajky, skvelá paradajková slaná torta. Ponúkame vám však recept na rajčinovú-syrovo-horčicovú tortu, ktorá môže byť rýchlym riešením na prípravu obedu či večere alebo ako originálne predjedlo, keď máte návštevu.
Recept ako spracovať paradajky, skvelá rajčinová slaná torta
Rajčiny robia leto, na raňajky s paprikou k maslovému chlebu, na kúpalisko, na piknik, uvarené do leča alebo ako omáčka k plnenej paprike.
Vyskúšajte však recept na rajčinovú-syrovo-horčicovú tortu, ktorá môže byť rýchlym riešením na prípravu obedu či večere alebo ako originálne predjedlo, keď máte návštevu.
Vyskúšajte aj recept na výbornú novú kapustu, recept ako pripraviť kapustu na obed i na večeru
Paradajky, čo s nimi, rajčinová slaná torta - ingrediencie
- 500 g drobných cherry rajčín, najlepšie rôznych farieb: červené, žlté, oranžové
- 1 lístkové cesto
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica sezamových semienok
- 2 polievkové lyžice horčice
- plátky syru Cheddar
- soľ, čierne korenie
Rajčinová slaná torta. Foto - Mária Danthine-Dopjerová
Paradajková slaná torta - postup receptu
- Trúbu predhrejte na 180 C. Rajčiny umyte a dajte do misky, polejte olivovým olejom, ochuťte soľou a mletým čiernym korením, premiešajte, aby rajčiny dobre nasiakli olejom.
- Lístkové cesto prestrite do tortovej formy. Cesto potrite horčicou, poukladajte naň plátky syru. Cherry rajčiny prekrojte na polovice a rozložte po lístkovom ceste. Rajčiny ukladajte okrúhlou časťou navrch, tesne k sebe, tak, aby medzi nimi nebol žiaden priestor.
- Posypte tortu sézamovými semiačkami a dajte piecť na 30-35 minút. Rajčinovú tortu môžte podávať s hlávkovým šalátom.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na pečené batáty s dvomi omáčkami