Chutný pikantný rebarborový koláč, top recept. Máte radi rebarboru? Vyskúšajte ju s ríbezľami a upečte si pikantný rebarborový koláč. Stačí hodina a pol a chutný dezert je hotový. Koláč vystačí približne na 12 porcií.
Pikantný rebarborový koláč, top recept
Rebarborový koláč s ríbezľami podľa tohto receptu sa určite stane vašim obľúbeným a bude chutiť všetkým doma. Aj malým, veľkým. Napíšte nám potom do diskusie ako vám chutilo. Budeme vám držať palce, aby sa všetko podarilo ako sa má! 👌
Vyskúšajte aj recept na skvelé mandľové keksíky, bezlepkové. Super RECEPT
Pikantný rebarborový koláč - ingrediencie na cesto
- 300 g hladkej múky
- 1 ½ zarovnanej KL kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 balíček vanilínového cukru Dr.Oetker
- 250 g polotučného tvarohu
na ovocnú náplň
- 500 g rebarbory
- 250 g čerstvých alebo zmrazených červených ríbezlí
- 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou
- 50 g cukru
- 250 ml nektáru z čiernych ríbezlí
Pikantný rebarborový koláč - na pudingový krém
- 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou
- 200 ml mlieka
na posypanie
- 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
Ešte potrebujeme
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- váľok
Pikantný rebarborový koláč. Foto - archív
Pikantný rebarborový koláč - postup receptu
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 15 minút
- Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť.
- Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm.
- Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4. Doba pečenia: asi 40 minút
- Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná náplň dostatočne stuhla.
Dobrú chuť! 👌
Vyskúšajte aj tento recept na výborné marcipánové rožteky