Výborná jahodová torta s bielou čokoládou, recept na 45 minút. Vyskúšajte na oslavu pripraviť vynikajúcu tortu z jahodami podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
Výborná jahodová torta s bielou čokoládou, recept na 45 minút
Vyskúšajte na oslavu pripraviť vynikajúcu tortu z jahodami podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste. Možno vás aj tento recept prekvapí, ale veríme, že vaša rodinka bude spokojná.
Necelá trištvrte hodinka na prípravu a polhodina pečenia a máte hotovú vynikajúcu jahodovú tortu na oslavu alebo len tak. Ak v torte vynecháte griotku, bude výborným darčekom aj pre deti.
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelú Sacherovu tortu, osvedčený recept 👌
Jahodová torta s čokoládou - ingrediencie na cesto
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g hladkej múky
- 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
- 25 g gustinu jemného kukuričného škrobu
- 25 g kakaa
na náplň
- 300 g jahôd
- 50 g mliečnej čokolády
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky Smeta-fixu
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 2 zarovnané PL cukru
- 2 PL griotky
na ozdobenie
- 6 PL griotky
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Smeta-fixu
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 50 g mliečnej čokolády
- 350 g jahôd
ešte potrebujeme
- tortovú formu (Ø 26 cm)
Jahodová torta s bielou čokoládou. Foto - Dr. Oetker
Jahodová torta s bielou čokoládou - postup receptu
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 30 minút.
- Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.
- Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.
- Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky.
- Na ozdobenie uš ľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.
Tip: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj recept na hruškovú tortu s karamelom