Výborná jahodová torta s bielou čokoládou, recept na 45 minút. Vyskúšajte na oslavu pripraviť vynikajúcu tortu z jahodami podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Výborná jahodová torta s bielou čokoládou, recept na 45 minút

Vyskúšajte na oslavu pripraviť vynikajúcu tortu z jahodami podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste. Možno vás aj tento recept prekvapí, ale veríme, že vaša rodinka bude spokojná.

Necelá trištvrte hodinka na prípravu a polhodina pečenia a máte hotovú vynikajúcu jahodovú tortu na oslavu alebo len tak. Ak v torte vynecháte griotku, bude výborným darčekom aj pre deti.

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelú Sacherovu tortu, osvedčený recept 👌

 



Jahodová torta s čokoládou - ingrediencie na cesto

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru 
  • 100 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
  • 25 g gustinu jemného kukuričného škrobu
  • 25 g kakaa

na náplň

  • 300 g jahôd
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 2 PL griotky

na ozdobenie

  • 6 PL griotky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 350 g jahôd

ešte potrebujeme

  • tortovú formu (Ø 26 cm)

 

 

Jahodová torta s bielou čokoládou. Foto - Dr. Oetker


Jahodová torta s bielou čokoládou - postup receptu

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 30 minút.
  2. Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.
  3. Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.
  4. Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky.
  5. Na ozdobenie uš ľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.

Tip: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.

Dobrú chuť!

Prečítajte si aj recept na hruškovú tortu s karamelom