Výborný bazový džem s jablkami, recept originál. Za 30 minút so pripravíte asi 3 poháre bazového džemu s jablkami a budete mať vitamín C v zálohe.
Výborný bazový džem s jablkami, recept originál
Baza čierna patrí medzi obľúbené slovenské a pomerne aj celkom dostupné plody. Malé bobuľky bazy môžete nazbierať voľne v prírode ale aj doma na záhrade.
Ide o najbežnejšie rozšírený druh kríku v strednej Európe, takže je veľmi ľahko môžné, že nejakú bazu máte aj kúsok od svojho domu. Skúste teda náš recept na výborný bazový džem s jablkami, nebudete ľutovať, sľubujeme. A tu je recept na bazový sirup. A tu je recept na malinový džem.
Vyskúšajte náš recept na výborný hruškový džem, tradičný RECEPT 🍐
Bazový džem s jablkami - ingrediencie
- 500 g očistenej čiernej bazy
- 500 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
- 1 celá škorica
- 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej
- 1 balenie Želírovacieho cukru
Bazový džem s jablkami. Foto - Dr. Oetker
Bazový džem s jablkami - príprava receptu
- Na prípravu džemu vložíme čiernu bazu a jablká do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricu, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Odoberieme škoricu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Ak chceme, aby bol džem jemný a bez kôstok, po rozmixovaní ho prepasírujeme cez sitko. (Recept poskytla firma Dr. Oetker).
Dobrú chuť! Skúste aj recept na bazový džem z kvetov.
Vyskúšajte aj recept na skvelý domáci citrónový sirup aj džem, osvedčený RECEPT 🍋