Výborná zdravá torta bez múky, domáci recept. Na oslavu si urobte zdravú tortu z vlašských orechov bez cukru, múky, vajec a tukov podľa nášho receptu.
Na konci našej záhrady rastie veľký strom. Orech. Vlastne by som mala napísať: Pán Orech. Každý rok v lete dáva príjemný tieň a na jeseň veľa orechov. Najedia sa aj susedia a okoloidúci, lebo tí sa často pri plote zastavujú, aby si vlašáky nazbierali. Keď tak sedíme na terase, často pozorujeme, ako náš strom láka iných.
Zdravá torta bez múky - fotorecept kliknite
To, že orechy sú veľmi zdravé, nemusím ani pripomínať. A určite ste si všimli, že vlašáky svojim tvarom pripomínajú ľudský mozog.
Prednedávnom som s priateľmi oslavovala narodeniny. Keď narodky, tak by mala byť aj torta. A tak som si vymyslela, že ju urobím tak, aby bola zdravá a diétna. Bez cukru, múky, vajec a tukov. Myslím, že sa mi to dokonale podarilo.
Vybrali sme pre vás aj recept na tradičné tvarohové knedličky v zdravšej verzii
Prečo zdravá torta s orechmi?
- orechy liečia choroby spojené s bolesťami hlavy a zlepšujú pamäť.
- Ich pravidelná konzumácia znižuje hladinu cholesterolu a podporuje imunitný systém, zlepšuje činnosť srdca.
- Kto si dopraje 30 g denne, zníži riziko priberania.
- Vďaka vitamínu E, spomaľujú vznik vrások. A ešte odoženú stres a kŕče. Dobré, nie?
Zdravá torta bez múky ingrediencie
- na korpus : dva poháre ďatlí
- dva poháre vlašských orechov
- Druhá a tretia vrstva torty:
- 2 konzervy kokosového mlieka
- väčší pohár čerstvých alebo mrazených jahôd, prípadne malín
- 8 lyžíc semiačkov chia
- 4 lyžice medu alebo agátového sirupu
- ovocie a mäta na ozdobu
Zdravá torta bez múky. Foto - Malgorzata Wojcieszyńska
Zdravá torta bez múky - postup receptu
- Ďatle a orechy treba posekať na drobno. Následne spojte drobulinké orechy a ďatle do jednej hmoty – vypracovať rukami. Hmotu vyložiť na dno tortovej formy – jednoducho ju vylepiť tak, aby prikryla dno.
- Jednu konzervu kokosového mlieka vymiešať s jahodami alebo malinami a dvoma lyžicami medu – môžete zmixovať mixérom. Na záver pridať okolo 4 - 5 lyžíc semien chia a jemne vymiešať. Ružovú hmotu vyložiť na korpus torty a odložiť na niekoľko hodín do chladničky, aby hmota zhustla.
- Následne použiť druhú konzervu kokosového mlieka a pridať doň 2 lyžice medu a 4 lyžice semiačok chia. To je naša tretia vrstva - biela, ktorú vyložíme na ružovú vrstvu. A zase necháme pár hodín odstať v chladničke.
- Na záver tortu dekorujeme ovocím a mätou. Pokiaľ chcete proces hustnutia torty zrýchliť, vložte ju do mrazničky, ale keďže semiačka chia majú úžasnú zahusťovaciu schopnosť, ja som tortu nechala v chladničke a bola tuhá. Takú tortu si môžete dať bez výčitiek svedomia. Dokonca by ste ju mali jesť ako injekciu pre vaše zdravie.
Dobrú chuť! 🎂
Vyskúšajte aj recept na skvelý jablkový koláčik s ovsenými vločkami bez múky, RECEPT originál