Recepty z cukety: Výborná čokoládová torta z cukety, zdravšia variant. Vyskúšajte možno na prvý pohľad netradičnú kombináciu cukety a čokolády.
Recepty z cukety - čokoládová torta z cukety, fotorecept kliknite
Keď mi suseď zo svojej záhrady doniesol niekoľko kilogramov cukiny, potešila som sa, no po niekoľkých dňoch sa mi už prejedla.
A tak som začala skúšať aj iné jedlá, ku ktorým som cukinu mohla použiť, aj keď sa zdalo, že k nim nepasuje.
A dobre som spravila, lebo cuketa je dokonalou ingredienciou aj v koláčoch. A navyše je to predsa len o niečo zdravšia variant sladkej pochúťky.
Vybrali sme pre vás aj recept na cuketový prívarok: Skvelý, rýchly a bez lepku
Recept z cukety
Čokoládová torta z cukety - Ingrediencie
- 100 gramov masla alebo kokosového oleja
- 250 gramov trstinového cukru
- 1/2 pohára repkového oleja
- 1 lyžička extraktu z vanilky
- štipka soli
- 2 vajíčka
- pol pohára hustého bieleho jogurtu
- 300 gramov špaldovej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 60 gramov kakaa
- 2 lyžičky rozpustnej kávy
- 2 poháre nastrúhanej cukety
Výborná čokoládová torta z cukety. Foto - Malgorzata Wojcieszynska
Čokoládová torta z cukety - postup receptu
- Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Múku, soľ, kakao, sódu bikarbónu – muíste preosiať. Maslo a cukor zmixujte v mixéri. Pridajte vajíčka. Postupne prilejte olej a vanilku. Stále mixujte. K mase pridajte všetky suché ingrediencie na tri etapy. Na záver pridajte cuketu a jemne premiešajte.
- Formu na pečenie torty podložte papierom a preložte na ňu cesto.
- Narovnajte a pečte pri teplote 160ºC približne 45 minút, do hodiny. Keď cesto vychladne, môžete ho poliať čokoládou alebo ozdobiť drobným ovocím - ja som použila červené ríbezle, čo pridalo torte rafinovanú chuť.
- Kúzelná torta z cukety poteší nielen oči, ale aj žalúdky. A som presvedčená, že keď hosťom nepoviete, aké je jej zloženie, ani ich to nenapadne. Takýmto spôsobom môžeme byť „pašerákmi“ zdravších ingrediencií do menej zdravých maškŕt.
Dobrú chuť. 🍫
Vyskúšajte aj recept na výborné cuketové placky zo špaldovej múky, top RECEPT