Chutná tekvicová nátierka a šošovicová pomazánka, recept na raňajky. Ak hľadáte niečo chutné na raňajky či originálne občerstvenie pre hostí. Tu sú naše overené nátierky.
Tekvicová nátierka a šošovicová pomazánka - fotorecept kliknite
Chlebíky s nátierkami – také jednoduché a chutné jedlo! Na každodenné použitie alebo aj na elegantný stôl, keď čakáme hostí. Potešíme nimi aj vegetariánov. K ním, samozrejme, chutný chlieb a sme v raji. 🍀
Vybrali sme pre vás aj recept na zdravú nátierku zo zeleného hrášku, lahodná a chutná
Top recept
Tekvicová pomazánka - ingrediencie
- 1 pohár tekvicových semiačok
- 10 sušených paradajok
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- cca 1 deci olivového oleja
- 1 lyžica sójovej omáčky
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Tekvicová pomazánka - postup receptu
- Tekvicové semiačka na pár hodín namočíme, aby zmäkli. Potom ich odcedíme. Zmixujeme „omáčku“, číže olivový olej so sušenými paradajkami, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou. Následne pridávame tekvicové semiačka a mixujeme, aby vznikla nátierka.
Tekvicová nátierka a šošovicová pomazánka. Foto - Małgorzata Wojcieszyńska
Šošovicová pomazánka s tekvicovými semienkami - ingrediencie
- 130 gramov červenej šošovice (3/4 pohára)
- 70 gramov tekvicových semienok (1/2 pohára)
- 10 sušených paradajok
- 50 gramov olivového oleja
- 1 lyžička sušenej zeleniny a byliniek (alebo bujónová kocka vlastnej výroby)
Šošovicová pomazánka - postup receptu
- Tekvicové semiačka na pár hodín namočíme. Šošovicu opláchneme a potom spolu so sušenou zeleninou a bylinkami uvaríme, až zmäkne (cca 15 minút). Necháme vychladnúť.
- Tekvicové semiačka mixujeme a následne pridávame sušené paradajky, olivový olej a všetko spolu mixujeme, aby sme získali konzistenciu nátierky.
- Nátierky môžeme uschovávať cca 3 dni v chladničke v uzavretej nádobe, najlepšie sklenenej. Ale je dosť možné, že až toľko nevydržia, keďže sú veľmi chutné.
Dobrú chuť! 🍀
Vyskúšajte aj recept na zdravú cuketovú pomazánku, skvelá! fit RECEPT