Recepty na studené pohostenie. Pripravte si výborné carpaccio z červenej repy s kozím syrom a orechmi. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám recept prináša v spolupráci s autorkou kuchárky Tak ma mama naučila.

Recepty na studené pohostenie: Carpaccio z červenej repy s kozím syrom a orechmi

Očakávate veľa hostí, alebo máte chuť len tak si zamaškrtit s rodinkou? Pripravili sme pre vás recept na skvelú pochúťku. Cvikľové carpaccio

Vyskúšajte tento recept z knihy Tak mam mama naučila v ktorej autorka Lucia Chrenko [kliknite] prepojila tradičné slovenské recepty s modernými časmi.

Pochúťka s ktorou očaríte akúkoľvek spoločnosť. Neveríte? Vyskúšajte. 😍

Carpaccio z červenej repy s kozím syrom

  • - Pre 4 osoby

 

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tatarák z cukety, rýchly RECEPT na spracovanie cukety

 

 

Carpaccio z červenej repy so syrom a orechmi - ingrediencie

  • 2- 3 ks malej červenej repy (asi 350 g)
  • 80 g kozieho syra s bielou plesňou
  • 25 g vlašských orechov
  • 1 PL kokosového oleja
  • med
  • panenský olivový olej
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

 

 

 

Carpaccio z červenej repy s kozím syrom a orechmi. Foto - Tak ma mama naučila

Postup receptu na prípravu carpaccia z červenej repy so syrom a orechmi

  1. Červenú repu uvaríme v šupke do mäkka a necháme vychladnúť. Potom ju ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky. Jednotlivé plátky rozložíme plošne na veľký tanier. 
  2. Pridáme soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom. 
  3. Kozí syr si nakrájame na menšie kúsky a poukladáme ho na repu. 
  4. Na panvicu si dáme kokosový olej a opečieme na ňom vlašské orechy. Orechmi potom posypeme repu so syrom a celé ešte pokvapkáme medom.

Dobrú chuť. 😍

Vybrali sme pre vás aj recept jednoduchý cvikľový šalát, lahodný a chutný