Recepty na studené pohostenie. Pripravte si výborné carpaccio z červenej repy s kozím syrom a orechmi. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám recept prináša v spolupráci s autorkou kuchárky Tak ma mama naučila.
Recepty na studené pohostenie: Carpaccio z červenej repy s kozím syrom a orechmi
Očakávate veľa hostí, alebo máte chuť len tak si zamaškrtit s rodinkou? Pripravili sme pre vás recept na skvelú pochúťku. Cvikľové carpaccio
Vyskúšajte tento recept z knihy Tak mam mama naučila v ktorej autorka Lucia Chrenko [kliknite] prepojila tradičné slovenské recepty s modernými časmi.
Pochúťka s ktorou očaríte akúkoľvek spoločnosť. Neveríte? Vyskúšajte. 😍
Carpaccio z červenej repy s kozím syrom
- - Pre 4 osoby
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tatarák z cukety, rýchly RECEPT na spracovanie cukety
Carpaccio z červenej repy so syrom a orechmi - ingrediencie
- 2- 3 ks malej červenej repy (asi 350 g)
- 80 g kozieho syra s bielou plesňou
- 25 g vlašských orechov
- 1 PL kokosového oleja
- med
- panenský olivový olej
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Postup receptu na prípravu carpaccia z červenej repy so syrom a orechmi
- Červenú repu uvaríme v šupke do mäkka a necháme vychladnúť. Potom ju ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky. Jednotlivé plátky rozložíme plošne na veľký tanier.
- Pridáme soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom.
- Kozí syr si nakrájame na menšie kúsky a poukladáme ho na repu.
- Na panvicu si dáme kokosový olej a opečieme na ňom vlašské orechy. Orechmi potom posypeme repu so syrom a celé ešte pokvapkáme medom.
Dobrú chuť. 😍
Vybrali sme pre vás aj recept jednoduchý cvikľový šalát, lahodný a chutný