Výborné hrnčekové palacinky s tvarohom. Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov so značkou Ženy v meste.

Naše chutné jemnučké palacinky môžete plniť aj domácim džemom, lekvárom, grankom, kakaom zmiešaným s práškovým cukrom, pridať šľahačku, čerstvé ovocie a poliať roztopenou čokoládou. Úžasná sladká dobrota pre celú rodinu.

Hrnčekové palacinky s tvarohom

Palacinky – mňamka, ktorú milujeme všetci. Nielen deti, palacinky milujeme aj my, dospelí. Múka, mlieko, vajcia - dostupné potraviny v každej domácnosti. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept na jemnučké palacinky, ktoré sú zo zdravšej špaldovej múky, ktorá je výživnejšia, tvarohová náplň dodá vášmu telu potrebné bielkoviny. Pri ich príprave potrebujete iba hrnček.

Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší fantastický recept na palacinky, ktorý je úplne jednoduchý, naše palacinky s tvarohom chutia fantasticky. Vyčarujte si s nami výborné sladké jedlo či dezert.

Naša kuchyňa má pre vás pripravených niekoľko receptov na úžasné palacinky na sladko i slano, inšpirujte sa najlepšie palacinky, recepty ako pripraviť skvelé palacinky - klikniteVyskúšajte aj recept na výborné klasické hrnčekové palacinky

 

Čo potrebujeme

  • Počet kusov: 10-12 (podľa veľkosti)
  • Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

- hrnček 250 ml

  •  1 hrnček hladká špaldová (hladká) múka
  •  1,5 hrnček mlieka (najlepšie plnotučné, môžeme zvoliť aj mlieko sójové, pohánkové, bezlaktózové)
  •  0,5 hrnček minerálky (perlivej vody)
  •  2 ks väčšie vajce
  •  5 polievkových lyžíc rozpusteného masla (oleja)
  •  štipka soli
  •  1 vanilínový cukor
  •  na pečenie:
  • olej podľa - potreby
  •  na tvarohovú náplň:
  • 500 g jemný termizovaný tvaroh
  • 2 ks vanilínový cukor
  •  na posypanie:
  • práškový cukor - podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Najlepšie hrnčekové palacinky s tvarohom. Foto - Nela

Postup receptu

  1. Cesto si pripravíme tak, že si do mlieka s minerálkou postupne zapracujeme múku, vanilínový cukor a štipku soli. Nakoniec pridáme rozpustené (vlažné) maslo a vajíčka. Vznikne vláčne redšie cesto, ktoré necháme odpočinúť aspoň 10 minút. Ak je cesto hustejšie, pridáme trošku mlieka.
  2. Mlieko, vajcia a minerálka by mali mať izbovú teplotu, suroviny sa lepšie spoja, nevytvoria sa hrudky. Kvalitnú teflónovú panvicu si potrieme (pierkom) troškou oleja. Palacinky pečieme tak, že si na rozpálenú panvicu nalejeme cca 1 naberačku cesta, cesto rozlejeme po celej ploche.
  3. Ak chceme palacinky hrubšie, pridáme viac cesta. Tenučké palacinky však chutia najlepšie. Palacinky pečieme z oboch strán dozlatista, urobia sa hnedasté škvrny. Medzi pečením si pripravíme tvarohovú náplň. Tvaroh stačí iba zmiešať s cukrom, bude krémový a veľmi chutný.
  4. Tvaroh by mal mať taktiež izbovú teplotu, aby sa palacinky neochladili. Ešte teplé palacinky plníme tvarohou náplňou (ak obmedzujete cukor, do tvarohovou cukor vôbec nepridávajte, tvaroh môžete dosladiť napríklad medom). Palacinky naplnené tvarohom zrolujeme alebo preložíme.
  5. Hrnčekové palacinky plnené tvarohovou náplňou ihneď podávame. Môžeme ich posypať práškovým cukrom. Vyskúšajte, chutia naozaj úžasne. Tvarohová plnka je jemná, voňavá po vanilke, termizovaný tvaroh má aj menej kalórii. Palacinky môžeme poliať roztopenou čokoládou.

Tip na záver: Do našej tvarohovej náplne môžeme pridať aj hrozienka namočené v rume, mletú škoricu. Môžeme plniť aj džemom, grankom, šľahačkou.

Sladké maškrtenie želáme.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie palacinky z kvásku