Najlepšia pomazánka s paradajkami a paprikou, nátierka z čerstvého leča. Lahodný recept na skvelú pomazánku so značkou Ženy v meste určite vyskúšajte. Chutí úžasne. Dobrú pomazánkovú chuť.
Najlepšia paradajková pomazánka s paprikou - fotorecept kliknite
Chutná nátierka či pomazánka je vynikajúca na raňajky, úžasná aj na večeru. Pomazánky sú fantastické na jednohubky, aj keď vás prekvapí návšteva, skvelé na rôzne oslavy. Pomazánku stačí iba natrieť na chlebík či bagetky.
Dnes vám kuchyňa portálu Ženy v meste prináša novinku, recept na najlepšiu pomazánku s paradajkami a paprikou. Nech sa vám páči, inšpirujte sa.
Sezóna čerstvej voňavej zeleniny je tu. Sladkučké paradajky, chrumkavé papriky. Neviete čo s nimi? Pripravte svojej rodine fantastickú domácu pomazánku.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov na úžasné pomazánky. Stačí si iba jednoducho vybrať z našej širokej ponuky najlepšie pomazánky, recepty ako pripraviť chutné nátierky - kliknite
Veľmi obľúbený recept vynikajúca smotanová pomazánka s kapiou a pažítkou
Skvelá lahodná pomazánka z čerstvého leča, delikátny recept
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas restovania zeleniny: 15 minút
- Počet porcií: 3-4
Zdravý recept
Fantastická pomazánka s paradajkami a paprikou - ingrediencie
- 200 g smotanová nátierka (Lučina, žervé)
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 ks paradajka strednej veľkosti
- 1 ks zelená špicatá paprika strednej veľkosti
- 2 polievkové lyžice masla (oleja)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie
Najlepšia pomazánkas paradajkami a paprikou. Foto - Nela
Fantastická pomazánka s paradajkami a paprikou - postup receptu
- Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na panvicu pridáme maslo (môžeme aj olej) a cibuľu, ktorú si orestujeme do sklovita.
- Paradajky zbavené šupky (postup nájdete v tipe na záver) a umytú papriku zbavenú tiež striedky nakrájame na menšie kúsky.
- Ku sklovitej cibuli pridáme nakrájané paradajky a papriku. Postup je rovnaký ako pri príprave domáceho leča, zeleninu orestujeme.
- Na miernom stupni paradajky a papriku restujeme za stáleho miešania do zmäknutia (nepodlievame), dochutíme soľou a korením.
- Trvá to približne 10 minút. Potom túto zeleninovú zmes na prípravu lahodnej pomazánky necháme vychladnúť. Nakoniec rozmixujeme.
- V menšom mixéri alebo ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu spolu so smotanovou nátierkou dohladka. Môžeme ešte dochutiť.
Tip na záver: Pomazánku necháme ešte dobre vychladiť, prejdú aj chute. Ako jednoducho odstrániť šupku z paradajky? Do vriacej vody ukladáme papradajky narezané do kríža na hornej časti. Necháme trochu povariť a šupka sa sama jednoducho oddeľuje.
Dobrú pomazánkovú chuť.
Inšpirujte sa skvelá cviklová nátierka, lahodná a zdravá