Mäsové lasagne z panvice

Čas prípravy: 20 minút

Čas varenia: 40-45 minút

Počet porcií: 5

Lasagne sú talianskou klasikou, ktorá sa stala populárnou všade vo svete a dnes sa pripravuje v rôznych verziách. Poznáme typické bolonské lasagne s obľúbenou omáčkou, ale aj vegetariánske alternatívy ako špenátové lasagne či lasagne z cukety. Avšak v prípade, že chcete pri mäsových aj pri vegetariánskych variantách postupovať podľa tradičného talianskeho receptu, mnohokrát strávite v kuchyni večnosť a necháte za sebou kopu špinavého riadu. Zostavili sme preto pre vás overený a detailný fotorecept na lasagne z panvice, ktoré sú plnené klasickým mletým hovädzím mäsom. Nepochybne stoja za vaše vyskúšanie a ušetrený čas!

Nech sa vám aj takáto verzia cestovín podarí! Prinášame vám aj fotorecept na bolonské špagety v prípade, že by vám mäsová zmes zvýšila.

Ingrediencie na jednoduché lasagne

  • 300 g lasagne
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa 
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká mrkva
  • 3-4 PL oleja
  • 1 ČL mletej papriky (môže byť aj štipľavá)
  • 2 ČL oregana 
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml pasírovaných paradajok
  • 500-600 ml hovädzieho vývaru alebo vody 
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Na servírovanie (podľa preferencie):

  • Strúhaný syr
  • 1-2 PL kyslej smotany (dávka na porciu)
  • Petržlenová vňať

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Lasagne s mletým mäsom: Postup receptu z panvice

1. Začneme prípravou jednotlivých surovín. Mrkvu ošúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako ako aj cibuľu. Ošúpeme aj cesnak a prelisujeme. Lasagne nalámeme na menšie kúsky.

Lasagne z panvice: Krok 1

2. Následne rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a bobkové listy a opekáme dosklovita.

Lasagne z panvice: Krok 2

3. Keď je cibuľka hotová, pridáme mrkvu. Opekáme cca 5 minút.

Lasagne z panvice: Krok 3

4. Pridáme aj papriku a prelisovaný cesnak. Všetko spolu zamiešame.

Lasagne z panvice: Krok 4

5. Do 1 minúty prihodíme aj mleté mäso. Miešame dovtedy, kým nezhnedne.

Lasagne z panvice: Krok 5

6. Dochutíme oreganom, soľou a mletým korením.

Lasagne z panvice: Krok 6

7. K zmesi pridáme aj paradajkové pyré a približne 400 ml vody alebo vývaru. Na záver prihodíme nalámané lasagne cestoviny. Zamiešame a snažíme sa ich "rozdeliť" tak, aby sa nezvarili do jednej alebo viacerých hrčí. Potom prikryjeme a necháme na miernom ohni variť asi 40 minút. Podľa potreby môžeme dolievať vodou. Hotové mäsové lasagne servírujeme posypané obľúbeným strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a s lyžicou kyslej smotany. Hotovo!

Lasagne z panvice: Krok 7

No a takto už vyzerajú naservírované. Želáme vám dobrú chuť!

Lasagne z panvice: Finálny výsledok

Máme pre vás aj tieto jednoduché recepty na cestoviny