Mäsové lasagne z panvice
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 40-45 minút
Počet porcií: 5
Lasagne sú talianskou klasikou, ktorá sa stala populárnou všade vo svete a dnes sa pripravuje v rôznych verziách. Poznáme typické bolonské lasagne s obľúbenou omáčkou, ale aj vegetariánske alternatívy ako špenátové lasagne či lasagne z cukety. Avšak v prípade, že chcete pri mäsových aj pri vegetariánskych variantách postupovať podľa tradičného talianskeho receptu, mnohokrát strávite v kuchyni večnosť a necháte za sebou kopu špinavého riadu. Zostavili sme preto pre vás overený a detailný fotorecept na lasagne z panvice, ktoré sú plnené klasickým mletým hovädzím mäsom. Nepochybne stoja za vaše vyskúšanie a ušetrený čas!
Nech sa vám aj takáto verzia cestovín podarí! Prinášame vám aj fotorecept na bolonské špagety v prípade, že by vám mäsová zmes zvýšila.
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na jednoduché lasagne
- 300 g lasagne
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 veľká mrkva
- 3-4 PL oleja
- 1 ČL mletej papriky (môže byť aj štipľavá)
- 2 ČL oregana
- 2 bobkové listy
- 500 ml pasírovaných paradajok
- 500-600 ml hovädzieho vývaru alebo vody
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Na servírovanie (podľa preferencie):
Lasagne s mletým mäsom: Postup receptu z panvice
1. Začneme prípravou jednotlivých surovín. Mrkvu ošúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako ako aj cibuľu. Ošúpeme aj cesnak a prelisujeme. Lasagne nalámeme na menšie kúsky.
2. Následne rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a bobkové listy a opekáme dosklovita.
3. Keď je cibuľka hotová, pridáme mrkvu. Opekáme cca 5 minút.
4. Pridáme aj papriku a prelisovaný cesnak. Všetko spolu zamiešame.
5. Do 1 minúty prihodíme aj mleté mäso. Miešame dovtedy, kým nezhnedne.
6. Dochutíme oreganom, soľou a mletým korením.
7. K zmesi pridáme aj paradajkové pyré a približne 400 ml vody alebo vývaru. Na záver prihodíme nalámané lasagne cestoviny. Zamiešame a snažíme sa ich "rozdeliť" tak, aby sa nezvarili do jednej alebo viacerých hrčí. Potom prikryjeme a necháme na miernom ohni variť asi 40 minút. Podľa potreby môžeme dolievať vodou. Hotové mäsové lasagne servírujeme posypané obľúbeným strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a s lyžicou kyslej smotany. Hotovo!
No a takto už vyzerajú naservírované. Želáme vám dobrú chuť!