Najlepší kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou, fantastický fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte náš kuskusový šalát, ktorého príprava vám zaberie iba 20 minút. Potešte svoje chuťové poháriky.
Kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou - fotorecept kliknite
Rýchly obed alebo večera pre celú rodinu? Nech sa páči. Vynikajúci kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou. Kuracie mäso nemusíte? Pridajte viac zeleniny. Jednoducho, zdravo a chutne so značkou Ženy v meste.
Kuskus je neoddeliteľnou súčasťou zdravého stravovania. Maličké guličky, cestovina, ktorá sa vyrába sparením krupice kvalitnej pšenice, ovsa a prosa.
Kuskus je bohatý na vápnik, železo, horčík. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, bielkovín, fosforu, zdravých omega 3 a omega 6 mastných kyselín, vitamíny B, E a K.
Zdravý a jednoduchý recept skvelý bulgur s pečenou rybou a cuketou
Najlepší kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou, chutný a fit
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 2-3
Fantastický kuskusový šalát s kuracím mäsom a zeleninou - ingrediencie
hrnček 250 ml
- 1 hrnček kuskusu
- 2 polievkové lyžice masla
- na dochutenie kuskusu: soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks kuracie prsia (cca 200-250 g)
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 polievkové lyžice olivového oleja (1 polievková lyžica k mäsu, 1 polievková lyžica k restovaniu cibule)
- na dochutenie kuracieho mäsa: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (vynikajúca pre naše kĺby), mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), drvená rasca, prípadne iné obľúbené korenie (grilovacie korenie, pečené kurča a pod.)
- 1 plná hrsť rukoly
- 1/2 farebnej papriky (zelená, žltá alebo červená)
- na konečné dochutenie a dozdobenie: citrónová šťava, bylinky podľa obľuby (petržlenová vňať, pažítka, kôpor)
Najlepší kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou. Foto - Nela
Kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou - postup receptu
- Pripravíme jeden hrnček kuskusu. Dôležitým pravidlom prípravy je, že sa kuskus zalieva prevarenou horúcou vodou, pomerom 1:1,5. Jeden hrnček kuskusu a jeden a pol hrnčeka vody. Do misky pridáme kuskus, zalejeme vodou, pridáme maslo, soľ, mleté čierne korenie. Premiešame, prikryjeme.
- Kuskus necháme prikrytý 10 minút odležať, aby napučal. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky. Pridáme polievkovú lyžicu olivového oleja a korenie podľa chuti. Cibuľu si orestujeme na polievkovej lyžici olivového oleja do sklovita, pridáme kuracie mäso, ktoré opečieme.
- Po odležaní je kuskus sypký, pripravený na podávanie. Je výborný nielen do šalátov, hodí sa aj ako príloha namiesto zemiakov, ryže. Chutí výborne s mäsom, zeleninou. Ak ste ho ešte nerobili, určite ho vyskúšajte. Kuskus je nielen zdravý, veľkou výhodou kuskusu je jednoduchá a rýchla príprava.
- Rukolu umyjeme, osušíme, môžeme nakrájať na menšie kúsky. Farebnú papriku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme zvoliť aj inú obľúbenú zeleninu. Ku kuskusu pridáme opečené kuracie mäso, rukolu a papriku. Premiešame, dochutíme, pridáme citrónovú šťavu, aj bylinky.
Tip na záver: Keď necháme kuracie mäso naložené v oleji a korení odležať v chlade aspoň hodinu, najlepšie aj cez noc, mäso získa na výbornej chuti. Ak mäso nejedávame, namiesto kuracieho mäsa môžeme zvoliť aj tofu, sójové kúsky.