Výborná krémová polievka z červenej šošovice a zeleru, top recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Krémová polievka z červenej šošovice a zeleru - fotorecept kliknite

Rýchlo, zdravo a chutne? Tak táto polievka je pre vás ako stvorená. Jej príprava vám nezaberie veľa času a chutí výborne.

Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov skupiny B a je tiež zdrojom železa, minerálov, antioxidantov, bielkovín a vlákniny, preto je aj obľúbenou súčasťou zdravého jedálnička.

Vyskúšajte preto náš overený recept z portálu Ženy v meste a určite si ju zamilujete. Skúste aj náš recept na šošovicový prívarok bez smotany.

Vybrali sme pre vás aj recept na klasickú šošovicovú polievku. Tu je recept na šošovicovú polievku na kyslo bez smotany. Tu je aj Hokkaido polievka s červenou šošovicou. Skúste aj tento recept na frankfurtskú polievku s párkom a zemiakmi.

Krémová polievka z červenej šošovice

  • Čas prípravy: 40 min.
  • Počet porcií: 6

 

 

Krémová polievka z červenej šošovice - ingrediencie

  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rímska rasca, soľ, korenie
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 liter vody
  • 1 dcl smotany na varenie
  • štava z citrónu
  • maslo
  • olivový olej

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Krémová polievka z červenej šošovice a zeleru. Foto - Katarína Smržová

 

Krémová polievka z červenej šošovice - postup receptu

  1. Asi na 5 – 10 min. si namočníme do studenej vody 1 hrnček červenej šošovice. V hlbokom hrnci speníme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný stopkový zeler a do zlatista opražíme na miernom ohni.
  2. Po chvíli pridáme červenú šošovicu a dochutíme soľou, korením, rímskou rascou a 2 bobkovými listami. Zeleninu necháme chvíľku orestovať a zalejeme 1 litrom vody.
  3. Červená šošovica sa varí podstatne kratšie ako hnedá. Na jej prípavu stačí cca 20 min.
  4. Po uvarení rozmixujeme zeleninu a pridáme na zjemnenie chuti plátok čerstvého masla a 1 dcl smotany na varenie. Smotanu necháme ešte pár minút prevrieť.
  5. Na záver dochutíme polievku šťavou z citróna.

Tip na servírovanie: Polievku podávame s krutónmi a môžme poprášiť čiernym mletým korením resp. s chilli. Dobrú chuť ☺

Vyskúšajte aj recept na skvelú sedliacku fazuľovú polievku s údeným mäsom