Najlepšia kapia v oleji. Vyskúšajte skvelý recept z knihy Tak ma mama naučila. Jednoduchý recept na skvelú pochúťku.
Jednoduchá kapia v oleji - recept
Kapia v oleji je skvelá pochúťka, ktorú si môžete doma veľmi jednoducho pripraviť. A potom ju viete aj jednoducho využiť, napríklad s ním viete pohostiť neočakávanú návštevu. Len tak na chlebíku.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty. Ale kapia v oleji je tým aktuálnym, ktorý určite musíte vyskúšať. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tatarák z cukety, rýchly RECEPT na spracovanie cukety
Kapia v oleji - ingrediencie
Na 1 pohár po 700 ml
- 1kg kapie
- slnečnicový olej na zaliatie
Sladkokyslý nálev
- 500 ml vody
- 1 KL soli
- 2 PL cukru
- 50 ml octu
Najlepšia kapia v oleji, jednoduchý recept. Foto - Tak ma mama naučila
Kapia v oleji - postup receptu
- Pripravíme si sladkokyslý octový nálev na zaliatie v pomere 1:4. Zmiešame vodu, soľ, cukor a ocot a dobre premiešame.
- Kapiu očistíme a nakrájame na menšie kúsky s veľkosťou ako máte radi. Kápiu zalejeme vo väčšej mise pripraveným nálevom a necháme odpočívať 24 hodín na tmavom a chladnom mieste.
- Pripravené poháre naplníme najprv kapiou, pridáme čajovú lyžičku oleja a potom dolievame nálev až po vrch pohára. Poháre uzavrieme viečkom. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 – 85 °C.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší domáci rajčinový pretlak