Cestoviny a dusený kaleráb
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: 2-3
Tip z nášho eshopu
Znie to síce netradične, ale udusený kaleráb, nachystaný na masle a cibuľke, je to pravé na vaše obľúbené cestoviny. Jednoduchý nápad na obed či večeru, ktorý je hotový za 15 minút a navyše je zdravým prínosom pre naše telo. Ak by ste chceli ešte zdravšiu verziu tejto pochúťky, namiesto klasických cestovín môžete použiť bezlepkové, ktoré potešia počas špeciálnej diéty a aj tých, ktorý vo všeobecnosti nemôžu lepok konzumovať. Rovnako môžete cestovinám pridať proteín a primiešať ku kalerábu údenú šunku či opečenú slaninku. Voľba je na vás!
Nech sa vám cestoviny podaria a nech na záver chutia!
Máme pre vás aj fotorecepty na tieto zeleninové cestoviny: zapekané cestoviny s brokolicou a jednoduché cestoviny s pestom. Vyskúšajte ich pri budúcom varení!
Ďalší obľúbený cestovinový recept
Ingrediencie na cestoviny
- 250 g cestovín (špirálky, fliačky, rezance - môžu byť celozrnné, špaldové, bezlepkové, atď.)
- 1 malá lyžička soli
- 2 PL masla
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 väčší mladý kaleráb
- Na dochutenie: Soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, kurkuma, malá lyžička kryštálového cukru

Jednoduché, rýchle a zdravé cestoviny s duseným kalerábom. Fotka - Nela
Cestoviny s duseným kalerábom: Postup netradičného receptu
- Väčší kaleráb si očistíme, umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie rezančeky.
- Pokračujeme cibuľou, ktorú očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme dosklovita a potom pridáme kaleráb.
- Kaleráb orestujeme a podľa chuti dochutíme soľou, korením, rascou, kurkumou a cukrom. Následne pridáme 1,5 dl vody a dusíme.
- Proces trvá len zopár minút. Medzitým uvaríme a scedíme cestoviny. Neprelievame však studenou vodou, ale rovno zmiešame s kalerábom.
Hotovo! Dobrú chuť!