Cestoviny a dusený kaleráb

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2-3

Znie to síce netradične, ale udusený kaleráb, nachystaný na masle a cibuľke, je to pravé na vaše obľúbené cestoviny. Jednoduchý nápad na obed či večeru, ktorý je hotový za 15 minút a navyše je zdravým prínosom pre naše telo. Ak by ste chceli ešte zdravšiu verziu tejto pochúťky, namiesto klasických cestovín môžete použiť bezlepkové, ktoré potešia počas špeciálnej diéty a aj tých, ktorý vo všeobecnosti nemôžu lepok konzumovať. Rovnako môžete cestovinám pridať proteín a primiešať ku kalerábu údenú šunku či opečenú slaninku. Voľba je na vás!

Nech sa vám cestoviny podaria a nech na záver chutia!

Máme pre vás aj fotorecepty na tieto zeleninové cestoviny: zapekané cestoviny s brokolicou a jednoduché cestoviny s pestom. Vyskúšajte ich pri budúcom varení!

Ďalší obľúbený cestovinový recept

Ingrediencie na cestoviny

  • 250 g cestovín (špirálky, fliačky, rezance - môžu byť celozrnné, špaldové, bezlepkové, atď.) 
  • 1 malá lyžička soli
  • 2 PL masla 
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 väčší mladý kaleráb 
  • Na dochutenie: Soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, kurkuma, malá lyžička kryštálového cukru

Jednoduché, rýchle a zdravé cestoviny s duseným kalerábom. Fotka - Nela

 

Cestoviny s duseným kalerábom: Postup netradičného receptu

  1. Väčší kaleráb si očistíme, umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie rezančeky.
  2. Pokračujeme cibuľou, ktorú očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme dosklovita a potom pridáme kaleráb.
  3. Kaleráb orestujeme a podľa chuti dochutíme soľou, korením, rascou, kurkumou a cukrom. Následne pridáme 1,5 dl vody a dusíme.
  4. Proces trvá len zopár minút. Medzitým uvaríme a scedíme cestoviny. Neprelievame však studenou vodou, ale rovno zmiešame s kalerábom.

Hotovo! Dobrú chuť!