Najlepšia kuracia pečeň na tmavom pive. Ak obľubujete pečeň, tak potom vyskúšajte rýchly recept kuchyne portálu Ženy v meste. Garantujeme, že si náš recept obľúbite. Kuracia pečeň na tmavom pive, to je neskutočná pochúťka. Želáme vám dobrú chuť. 

Fantastická kuracia pečeň na tmavom pive - fotorecept kliknite

Restovaná kuracia pečeň patrí medzi minútkové jedlá. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka overený recept aj na túto delikatesu. Keď pečeň nemusíte, pripravte si inú dobrotu z našej kuchyne. Ponuka je široká a zaujímavá najlepšie recepty kuchyne portálu Ženy v meste - kliknite

Pripraviť chutnú restovanú kuraciu pečeň je úplne jednoduché. Ešte ste ju nerobili? Vyskúšajte rýchly a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v mete. Potrebujete iba zopár minút. Tmavé pivo dodá vynikajúcu chuť.

Kuracia pečeň má vysoký obsah živín ako železo, vitamíny A, B a K. Obsahuje tiež selén, zinok, meď a fosfor.

Aj keď je zatracovná kvôli hromadeniu sa škodlivých látok v nej, je výborným zdrojom železa. Keď trpíte anémiou, práve 100 g pečene pokryje dennú dávku železa.

Vyskúšajte aj fantastickú dusenú bravčovú pečeň na cibuli, top RECEPT webu DobráKuchyňa.sk

 

Vynikajúca kuracia pečeň na čiernom pive - jednoduchá, rýchla, delikátna

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Najlepšia kuracia pečeň na tmavom pive - ingrediencie

  • 600 g kuracia pečeň (najlepšie chladená)  
  • 1 tmavé pivo (cca 300 ml, aj viac, podľa potreby)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja alebo plnšia polievková lyžica bravčovej masti
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec)
  • na zahustenie: trochu Solamylu rozmiešaného vo vode (nie je to potrebné, iba ak chcete mať omáčku hustejšiu)

 

 

Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Foto - Nela

 

Najlepšia kuracia pečeň na tmavom pive - postup receptu

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Ak ju necháme chvíľu postáť, uvoľnia sa zdraviu prospešné látky.
  2. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme, nakrájame na menšie kusy. Dusiť môžeme aj celé kúsky.
  3. Na olivovom oleji alebo bravčovej masti cibuľu orestujeme do sklovita. Je to dôležité, pečeni dodá na chuti.
  4. Tak pridáme kuracie pečienky a korenie podľa chuti, obľuby - rascu, čierne korenie, kurkumu, chilli korenie.
  5. Vynikajúca je aj mletá červená paprika (aj pálivá), ktorá dodá kuracím pečienkám skvelú chuť, peknú farbu.
  6. Pozor, pečeň solíme až nakoniec. Pečeň za stáleho miešania orestujeme, aby sa zatiahla. Kúsky zblednú.
  7. Tak kuraciu pečeň postupne podlievame tmavým pivom izbovej teploty a ďalej restujeme približne 10 minút.
  8. Potom pridáme aj roztlačený cesnak, restujeme ešte ďalších 5 minút. Nakoniec dosolíme, pridáme bylinky.

Tip na záver: Restované kuracie pečienky podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi, ale aj chlebom, zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou. Čerstvé bylinky doplnia vitamín C.

Dobrú delitkátnu chuť!

Pripravili sme aj recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča

 

Minútka