Najlepšia kuracia pečeň na tmavom pive. Ak obľubujete pečeň, tak potom vyskúšajte rýchly recept kuchyne portálu Ženy v meste. Garantujeme, že si náš recept obľúbite. Kuracia pečeň na tmavom pive, to je neskutočná pochúťka. Želáme vám dobrú chuť.
Fantastická kuracia pečeň na tmavom pive - fotorecept kliknite
Restovaná kuracia pečeň patrí medzi minútkové jedlá. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka overený recept aj na túto delikatesu. Keď pečeň nemusíte, pripravte si inú dobrotu z našej kuchyne. Ponuka je široká a zaujímavá najlepšie recepty kuchyne portálu Ženy v meste - kliknite
Pripraviť chutnú restovanú kuraciu pečeň je úplne jednoduché. Ešte ste ju nerobili? Vyskúšajte rýchly a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v mete. Potrebujete iba zopár minút. Tmavé pivo dodá vynikajúcu chuť.
Kuracia pečeň má vysoký obsah živín ako železo, vitamíny A, B a K. Obsahuje tiež selén, zinok, meď a fosfor.
Aj keď je zatracovná kvôli hromadeniu sa škodlivých látok v nej, je výborným zdrojom železa. Keď trpíte anémiou, práve 100 g pečene pokryje dennú dávku železa.
Vyskúšajte aj fantastickú dusenú bravčovú pečeň na cibuli, top RECEPT webu DobráKuchyňa.sk
Vynikajúca kuracia pečeň na čiernom pive - jednoduchá, rýchla, delikátna
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 2-3
Najlepšia kuracia pečeň na tmavom pive - ingrediencie
- 600 g kuracia pečeň (najlepšie chladená)
- 1 tmavé pivo (cca 300 ml, aj viac, podľa potreby)
- 3 polievkové lyžice olivového oleja alebo plnšia polievková lyžica bravčovej masti
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie: mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec)
- na zahustenie: trochu Solamylu rozmiešaného vo vode (nie je to potrebné, iba ak chcete mať omáčku hustejšiu)
Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Foto - Nela
Najlepšia kuracia pečeň na tmavom pive - postup receptu
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Ak ju necháme chvíľu postáť, uvoľnia sa zdraviu prospešné látky.
- Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme, nakrájame na menšie kusy. Dusiť môžeme aj celé kúsky.
- Na olivovom oleji alebo bravčovej masti cibuľu orestujeme do sklovita. Je to dôležité, pečeni dodá na chuti.
- Tak pridáme kuracie pečienky a korenie podľa chuti, obľuby - rascu, čierne korenie, kurkumu, chilli korenie.
- Vynikajúca je aj mletá červená paprika (aj pálivá), ktorá dodá kuracím pečienkám skvelú chuť, peknú farbu.
- Pozor, pečeň solíme až nakoniec. Pečeň za stáleho miešania orestujeme, aby sa zatiahla. Kúsky zblednú.
- Tak kuraciu pečeň postupne podlievame tmavým pivom izbovej teploty a ďalej restujeme približne 10 minút.
- Potom pridáme aj roztlačený cesnak, restujeme ešte ďalších 5 minút. Nakoniec dosolíme, pridáme bylinky.
Tip na záver: Restované kuracie pečienky podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi, ale aj chlebom, zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou. Čerstvé bylinky doplnia vitamín C.
Dobrú delitkátnu chuť!
Pripravili sme aj recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča
Minútka