Fantastická šťavnatá krkovička s medvedím cesnakom alebo baby špenátom. Ak je sezóna medvedieho cesnaku, je to skvelá voľba. Pokojne zvoľte aj baby špenát. Obidve variácie chutia totiž výborne. Top recept na vynikajúcu krkovičku dusenú na panvici z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte, takto pripravená rolka z krkovičky chutí úžasne. Želáme vám dobrú chuť.

Mäsko z bravčovej krkovičky sa teší veľkej obľube, pretože je šťavnaté a chutné. Pripravte si s nami výborný obed či večeru. Vynikajúca  rolka z krkovičky s medvedím cesnakom, keď je jeho sezóna, alebo baby špenátom, ktorý je dostupný počas celého roka. Nech sa páči, inšpirujte sa so značkou Ženy v meste.

Krkovička s medvedím cesnakom alebo špenátom

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám dnes prináša novinku, skvelý recept na šťavnatú krkovičku plnenú baby špenátom, alebo medvedím cesnakom a horčicou. Vynikajúca delikatesa, ktorá poteší mnohé chuťové poháriky. Príprava je jednoduchá, zvládne ju aj začiatočník. Ponúkame podrobný fotorecept. Naša kuchyňa myslí na všetkých.

Máme pre vás pripravených mnoho receptov z bravčového mäsa. Minútka z bravčového karé, srbské rebierko, bravčové rezančeky na prírodno, najlepšie obrátené rezne pečené v rúre, kotlíkový, ale aj klasický guláš, tradičná koložvárska kapusta, fantastická cigánska pečienka, vynikajúca grilovaná krkovička na panvici, bravčová krkovička na čiernom pive.

Ponuka je naozaj bohatá, stačí si iba vybrať najlepšie recepty z bravčového mäsa - kliknite

Šťavnatá krkovička, ktorá je voňavá po horčici alebo medveďom cesnaku, rozplývajúca sa na jazyku. Výbone ladí s čerstvým chlebom, pečenými zemiakmi, hranolkami, ale aj s ryžou. Ak pridáte aj pohár chladeného piva, úspech je zaručený. Varte s nami jednoducho a chutne, varte s overenou značkou Ženy v meste.

Pochúťka z krkovičky najlepšia cigánska pečienka, ktorú si zamilujete

Vynikajúca šťavnatá krkovička s medvedím cesnakom alebo baby špenátom

  • Čas prípravy: 50 minút
  • Počet porcií: 4

Ingrediencie na pochúťku z bravčovej krkovičky

na porciu rátame cca 150-200 g mäsa

  • 800 g bravčová krkovička (8 väčších plátkov),
  • plná hrsť listov medvedieho cesnaku alebo baby špenátu,
  • 1 polievková lyžica oleja,
  • 1 ks väčšia cibuľa,
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky,
  • 4 polievkové lyžice horčice (aj viac, podľa chuti, horčicu môžeme pridať aj do omáčky),
  • drevené špajdle (podľa potreby),
  • na olejovú marinádu mäsa: 3 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), soľ, mletá alebo drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo zmes iného obľúbeného korenia (napr. cigánska pečienka, bravčové pečené),
  • na zahustenie (ak je potrebné): trošku Solamylu rozmiešaného vo vode (vývare),

 

 

Fantatická krkovička s medvedím cesnakom alebo baby špenátom. Foto - Nela

Fantastická pochúťka z bravčovej krkovičky - postup receptu

  1. Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie plátky hrubé 1,5 cm, jemne naklepeme. Môžeme si zakúpiť už aj hotové plátky. Na porciu potom môžeme použiť aj 2 ks. Pripravíme si marinádu z oleja a korenia. Mäso ňou dobre potrieme a uložíme do chladu na jednu hodinu, najlepšie však aj cez noc.
  2. Ak si mäso predpripravíme takýmto spôsobom, bude oveľa chutnejšie aj šťavnatejšie. S plátkami mäsa môžeme pracovať aj ihneď, nemusíme ich nechať odležať. Stačí ich iba nakoreniť. Samozrejme k duseniu pridáme zvyšný olej. Medvedí cesnak alebo baby špenát dobre umyjeme a osušíme, nemusíme ho ani krájať.
  3. Na pripravené plátky z krkovičky rozotrieme horčicu a uložíme aj listy medvedieho cesnaku alebo baby špenátu. Záleží od sezóny a chuti. Horčicu môžeme zvoliť tiež podľa obľuby, či už klasickú, dijonsku, môžeme však pridať obľúbenú horčicu kremžskú. Plátky opatrne zrolujeme, boky založíme dovnútra, uzavrieme špajdlami.
  4. Keď ste mäsové rolky ešte nikdy nerobili, nemajte obavy. Je lepšie mať väčší kus mäsa, aby vznikla väčšia rolka a mohli ste boky mäsa založiť dovnútra. Ak sú plátky mäsa menšie, môžete spojiť aj 2 plátky. Špajdle mäso nielen upevnia, ale aj spoja. Vyskúšajte, prípravu zvládne aj začiatočník, postačí naozaj trochu trpezlivosti.
  5. Kvalitnejšiu panvicu si rozohrejeme. Keď je panvica rozpálená, pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja a bravčové rolky naplnené horčicou a medvedím cesnakom (špenátom). Rolky poopekáme z každej strany dozlatista, aby sa mäso uzavrelo, zatiahlo. Takto získa nie iba na chuti, bude ešte aj viac šťavnatejšie. Trvá to iba zopár minút.
  6. Opečené rolky vyberieme z panvice. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Do výpeku z mäsa pridáme pripravenú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Tak ju zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame a pridáme opečené rolky z bravčovej krkovičky. Takto pripravený cibuľový základ dodá rolkám z krkovičky vynikajúcu chuť.
  7. Rolky premiešame spolu s cibuľou, aby sa obalili a panvicu prikryjeme pokrievkou, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Je to tiež veľmi vhodné, pretože prírodnej omáčke dodá na chuti. Takto rolky dusíme cca 5 minút. Tak si rolky ešte podlejeme horúcou vodou (2 dl), môžeme aj vývarom, ak máme. Tekutinu pridávame podľa potreby.
  8. Rolky z bravčovej krkovičky dusíme do mäkka. Trvá to približne 30-40 minút. Záleží to predovšetkým od kvality mäsa, ale aj či sme ho marinovali. Šťavu môžeme ešte dochutiť podľa chuti aj horčicou. Rozdusená cibuľa omáčku fajnovo zahustí. Ak chceme viac omáčky, pridáme vodu (vývar) rozmiešanú s troškou Solamylu a prevaríme.

Tip na záver: Milujete pikantné? K duseniu závitkov z krkovičky pridajte aj nakrájanú chilli papričku, ktorá omáčku výborne doladí. Dobrú delikátnu chuť.

Inšpirujte sa vynikajúca grilovaná krkovička, rýchly a jednoduchý recept