Vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive. Jednoduchý recept na panvici z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte, tejto pochúťke žiaden muž neodolá.
Mäsko z bravčovej krkovičky sa teší veľkej obľube, pretože je šťavnaté a chutné. Pripravte si s nami výborný obed či večeru. Fantastická krkovička na tmavom pive so značkou Ženy v meste. Dobrú chuť vám želáme.
Šťavnatá krkovička na čiernom pive - fotorecept kliknite
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám dnes prináša novinku, skvelý recept na šťavnatú krkovičku na čiernom pive. Vynikajúca delikatesa, ktorá poteší mnohé chuťové poháriky. Príprava je jednoduchá, zvládne ju aj každý začiatočník, ponúkame podrobný fotorecept. Naša kuchyňa myslí na všetkých.
Máme pre vás pripravených mnoho receptov z bravčového mäsa. Minútka z bravčového karé, srbské rebierko, bravčové rezančeky na prírodno, najlepšie obrátené rezne pečené v rúre, kotlíkový, ale aj klasický guláš, tradičná koložvárska kapusta, fantastická cigánska pečienka, vynikajúca grilovaná krkovička na panvici.
Ponuka je naozaj bohatá, stačí si iba vybrať najlepšie recepty z bravčového mäsa, recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa - kliknite
Šťavnatá krkovička, ktorá je voňavá po korení a pive, rozplývajúca sa na jazyku. Výbone ladí s čerstvým chlebom, pečenými zemiakmi, hranolkami. Ak pridáte aj pohár chladeného piva, úspech je zaručený. Varte s nami jednoducho a chutne, varte s overenou značkou Ženy v meste.
Rýchly obed alebo večera jednoduchá minútka z bravčového karé, ktorú si zamilujete
Fantastická krkovička na pive, vynikajúca pochúťka z krkovičky
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 4-5
Jednoduchá šťavnatá krkovička na čiernom pive - ingrediencie
na porciu rátame cca 150-200 g mäsa
- 800 g bravčová krkovička
- 1 polievková lyžica oleja
- 2 ks väčšia cibuľa
- 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
- 5 dl čierne - tmavé pivo (môžeme zvoliť aj pivo svetlé)
- horčica podľa chuti (najlepšie dijonska)
- na olejovú marinádu mäsa: 3 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo zmes iného obľúbeného korenia (napr. cigánska pečienka, bravčové pečené)
Vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive. Foto - Nela
Jednoduchá šťavnatá krkovička na čiernom pive - postup receptu
- Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm, jemne naklepeme. Môžeme si zakúpiť už aj hotové plátky. K mäsu pridáme aj marinádu z oleja a korenia. Dobre premiešame a uložíme do chladu na jednu hodinu, najlepšie však aj cez noc.
- Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme. Keď je rozpálená, pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja a plátky krkovičky. Postupne ich prudko opekáme z každej strany dozlatista, aby sa zatiahlli. Mäso sa uzavrie a tak ostane výborne šťavnaté. Trvá to iba zopár minút z oboch strán.
- Opečené mäso vyberieme. Do výpeku z mäsa pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame a pridáme plátky bravčovej krkovičky. Takto pripravený cibuľový základ dodá krkovičke výbornú chuť.
- Panvicu prikryjeme pokrievkou a bravčovú krkovičku dusíme na jemnom stupni 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Šťava bude omnoho chutnejšia. Potom omáčku dochutíme horčicou, najlepšie dijonskou. Krkovičku dusíme za stáleho podlievania pivom do mäkka.
- Pivo pridávame postupne, aby sa tekutina odparila pomaly, nechceme, aby sa mäso varilo, ale dusilo. Pivo pridávame izbovej teploty, určite nie studené, pretože to uškodí kvalite mäsa. Šťavu môžeme ešte dochutiť podľa potreby. Rozdusená cibuľa omáčku fajnovo zahustí.
Tip na záver: Milujete pikantné? K duseniu mäsa pridajte aj nakrájanú chilli papričku, ktorá prírodnú šťavu s pivom nádherne došperkuje.
Dobrú delikátnu chuť.
Inšpirujte sa výborné rezance z bravčového karé na šťave