Výborné chrumkavé zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou v sladkokyslom fraku. Recept prináša kuchyňa portálu Ženy v meste z knihy Tak ma mama naučila.
Zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou
Zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou. S týmto receptom sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite], ktorá nie je len o varení.
Lucia vo svojich receptoch prepája dávne tradície kuchyne našich starých mám s modernými časmi.
Podobne to je aj pri tomto recepte na síce tradičné domáce zavárané uhorky, ale predsalen recept prešiel drobnými zmenami z aktuálnych čias. Napokon vyskúšajte sami. 😍
Najlepšie zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou
- 5 pohárov po 700 ml
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší domáci rajčinový pretlak
Chrumkavé zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou - ingrediencie
- 1 kg uhoriek
- 1 karfiol
- 5 malých mrkiev
- 10 feferóniek
- 100 g nakladača na uhorky bez konzervantov
Chrumkavé zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou v sladkokyslom fraku. Foto - Tak ma mama naučila
Zavárané uhorky s karfiolom a mrkvou - postup receptu
- Prvý si uvaríme nálev. Nakladač na uhorky pripravíme na sladkokyslo, presne podľa návodu na obale.
- Uhorky, karfiol, mrkvu a feferónky umyjeme.
- Ak majú uhorky chĺpky, jemne ich dočistíme kefkou. Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pásiky alebo kolieska. Karfiol rozoberieme na malé ružičky (asi 3 cm).
- Pripravíme si vyvarené poháre a viečka. Do pohárov začneme zvislo ukladať uhorky, pomedzi ne mrkvu a karfiol. Do každého pohára vložíme asi 2 feferónky. Naplnené poháre zalejeme studeným nálevom. Uzavrieme viečkom a dáme do hrnca s vodou (voda siaha asi do výšky 2/3 pohárov).
- Sterilizujeme 15 minút pri teplote 85 – 90 °C.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na tatarák z cukety, rýchly RECEPT na spracovanie cukety