Pečené cuketové krúžky sú jednoduché na prípravu a skvele sa hodia ako príloha k mäsu, rybám alebo ako ľahké občerstvenie k filmu. Objavte ďalšie zdravé recepty na našom webe a inšpirujte sa!

Chrumkavé Cuketové Krúžky s Parmezánom

Cuketa je aktuálne asi najpoužívanejšou aj najkonzumovanejšou zeleninou tohto obdobia. A tak sa hodí každá rada na niečo nové, ako ju spracovať. Keďže sama o sebe cuketa nemá veľmi výraznú chuť, rozhodli sme sa ju skombinovať s niečím, čo má prenikavú chuť i arómu.

Ingrediencie

  • 200 g cuketa
  • soľ
  • 30 g pražené orechy (mandle, kešu, pekanové, ...)
  • 60 g parmezán strúhaný (prípadne grana padano, pecorino)
  • 1 PL olivový olej
  • čierne mleté korenie
  • sušené bylinky (napr. provensálske korenie)

Postup

Príprava cuketových krúžkov

Cuketu nakrájame na 0,5 cm plátky, ak má v strede semienka, vydlabeme ich a vzniknú nám tak cuketové krúžky. Tie poukladáme a posolíme z oboch strán a necháme pár minút „vypotiť“.

Poutierame servítkou. Rúru zapneme na 200 stupňov.

Obalenie a pečenie

Jednotlivé krúžky obalíme v zmesi podrvených (rozmixovaných) orechov (druh zvoľte podľa chuti alebo mix) s parmezánom.

TIP: Ak chcete krúžky vyprážať, pred obalením v zmesi ich pre istotu obaľte aj v rozšľahanom vajíčku, aby sa posýpka pri manipulácií v oleji udržala na cukete.

Poukladáme na plech vedľa seba, môžeme ešte posypať parmezánom alebo posýpkou ak zvýšila. Pokvapkáme alebo postriekame olivovým olejom a pečieme pri 200 stupňoch po dobu 20 minút. V polovici pečenia môžeme otočiť.

Podávanie

Takto pripravené chrumkavé cuketové krúžky môžete podávať ako prílohu k mäsu či rybám alebo s domácim dressingom ako „zobkanie“ k filmu či pre návštevu.

Ďalšie skvelé recepty

Chrumkavé cuketové krúžky s parmezánom