Pripravte si skvelé bravčové závitky s kápiou. O tento recept sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila autorka knihy Tak ma mama naučila Lucia Chrenko.
Zapekané bravčové závitky s kápiou
Bravčové mäso sa dá doma pripraviť na veľa spôsobov. Tento recept na závitky s kápiou už ste skúšali? Vyskúšajte ho.
Mäsové recepty patria u nás medzi tie najklikanejšie. A tento určite bude patriť medzi tie top.
Prinášame vám ho v spolupráci s Luciou Chrenko, ktorá nám ho poskytla zo svojej knihy Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, napíšte nám do diskusie ako vám chutil. Budeme sa tešiť na reakcie. 😉
Vybrali sme pre vás aj recept na bravčové karé na srbský spôsob, top RECEPT na srbské rebierko
Bravčové závitky - ingrediencie pre 4 osoby
- 600 g bravčového karé bez kosti,
- 250 ml domáceho kečupu - kliknite pre recept,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 150 g syru Gorgonzola,
- plnotučná horčica na potieranie,
- zavarená kápia - kliknite pre recept,
- rastlinný olej,
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie,
Bravčové závitky s kápiou pečené v rúre, overený recept. Foto - Tak ma mama naučila
Výborné bravčové závitky s kápiou - postup receptu
- Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme z oboch strán.
- Z oboch strán posolíme a pokoreníme. Jednu stranu potrieme jemne horčicou. Kápiu si nakrájame na tenké pásiky, rozložíme na mäso a zvinieme. Závitok zaistíme po oboch stranách ihlami.
- Do hrnca dáme olej a závitky z oboch strán opečieme, prilejeme dostatočné množstvo vody, pridáme domáci kečup a dusíme do mäkka.
- Udusené závitky preložíme aj so šťavou na pekáč. Navrch každého závitku dáme syr. Do šťavy prilejeme šľahačkovú smotanu a zapekáme ešte asi 10 minút pri teplote 200 °C, kým sa smotana neprevarí.
Dobrú chuť. 👌
Máme pre vás aj recept na vynikajúcu grilovanú krkovičku