Najlepšia bravčová panenka dusená s bielou kapustou, recept na sýty obed z jedného hrnca. Vyskúšajte si pripraviť skvelé jedlo z kuchyne portálu Ženy v meste.
Výborná bravčová panenka dusená s kapustou, recept z jedného hrnca
Tradičný obed v eintopf verzii – stačí nakrájať všetky suroviny, hodiť do hrnca a máte vybavené.
Výsledkom bude dokonalá zmes chutí: jemne uvarené mäsko, kapusta zvýraznená rascou a majoránom, zatiaľ čo mrkva dodá jedlu sladký podtón.
Servírujeme s čerstvým chlebíkom, ktorý môžete vymáčať vo výbornej šťave.
Vybrali sme pre vás aj recept na fantastický klasický stroganov
Recept pre vás
Bravčová panenka dusená s kapustou - ingrediencie
- 1 kg bravčovej panenky,
- ½ kg bielej kapusty,
- 20 dkg údenej slaniny,
- 3 mrkvy,
- 3 cibule,
- 400 ml bujónu,
- 2 polievkové lyžice rozpusteného masla alebo iného tuku na vyprážane,
- Korenie: soľ, čierne korenie, bobkový list, nove korenie majorán, rasca,
- Príloha: zemiakové pyré alebo čerstvý chlieb
Najlepšia bravčová panenka dusená s kapustou, recept na sýty obed z jedného hrnca. Foto - Malgorzata Mironov
Najlepšia bravčová panenka dusená s bielou kapustou – recept na sýty obed z jedného hrnca
- Panenku nakrájame na kocky, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenšie prúžky. Kapustu nahrubo nasekáme.
- V hrnci rozpustime maslo, pridáme panenku a orestujeme ju so všetkých strán.
- Pridáme cibuľu a prudko osmažíme.
- Dodáme kapustu a všetky korenia, dobre premiešame.
- Zalejeme bujónom. Pod pokrievkou dusíme 45 min.
- Pridáme mrkvu. Slaninku nakrájame na pásiky, hodíme do hrnca a podusíme ešte 15 minút.
- Dochutíme podľa potreby. Servírujeme s krajcom čerstvého chleba alebo na kôpke zemiakového pyré.
Dobrú chuť. Tu je aj bravčová panenka s omáčkou. Tu je aj naša fučka.
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný guláš so zemiakmi