Vynikajúce zeleninové hranolky. Vyskúšajte nový recept na zdravú prílohu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Vynikajúce zeleninové hranolky
Fantastické recepty na prílohy. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na prílohy nielen zo zemiakov, tarhone, ryže, ale aj tie zdravé fit prílohy z cukety, tekvice hokkaido, zeleného hrášku, cvikly
Nech sa páči. Stačí si len vybrať.
Vynikajúce zeleninové hranolky pečené v rúre na papieri. Zdravé, chutné, fit. Dokonalá príloha, od ktorej nepriberiete. Vyskúšajte nový recept z dielne kuchyne portálu Ženy meste. Želáme vám dobrú zdravšiu chuť.
Máme aj recept na domáce zemiakové hranolky, inšpirujte sa lahodné hráškové pyré s medvedím cesnakom
Najlepšie pečené zeleninové hranolky, zdravé a fit
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 2
Zeleninové hranolky pečené v rúre - ingrediencie
- 3 ks väčšia mrkva
- 2 ks väčší petržlen
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie
Vynikajúce zeleninové hranolky. Foto - Nela
Zeleninové hranolky pečené v rúre - postup receptu
- Na zeleninové hranolky môžeme zvoliť nielen mrkvu a petržlen, ale aj paštrnák, zeler, kaleráb, cviklu a cuketu.
- Mrkvu a petržlen ošúpeme, umyjeme, osušíme, nakrájame na hranolky. Môžeme klasické, skôr sa potom upečú.
- Pridáme olivový olej, soľ, mleté čierne korenie. Premiešame. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
- Na plech rozvrstvíme zeleninové hranolky. Pečieme ich pri teplote 170 oC 15-20 minút podľa potreby, do mäkka.
Tip na záver: Zeleninové hranolky chutia výborne s pečeným, duseným, ale aj s grilovaným mäsom. Fantasticky ladia aj so zdravým a ľahkým jogurtovým dressingom. Jednoduchý recept na skvelý dressing nájdete už čoskoro v našej ponuke.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj najlepšie pyré z hokkaido tekvice plné vitamínov