Vynikajúce zeleninové hranolky. Vyskúšajte nový recept na zdravú prílohu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Vynikajúce zeleninové hranolky

Fantastické recepty na prílohy. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na prílohy nielen zo zemiakov, tarhone, ryže, ale aj tie zdravé fit prílohy z cukety, tekvice hokkaido, zeleného hrášku, cvikly 

 Nech sa páči. Stačí si len vybrať.

Vynikajúce zeleninové hranolky pečené v rúre na papieri. Zdravé, chutné, fit. Dokonalá príloha, od ktorej nepriberiete. Vyskúšajte nový recept z dielne kuchyne portálu Ženy meste. Želáme vám dobrú zdravšiu chuť.

Máme aj recept na domáce zemiakové hranolky, inšpirujte sa lahodné hráškové pyré s medvedím cesnakom

 

Najlepšie pečené zeleninové hranolky, zdravé a fit

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2

Zeleninové hranolky pečené v rúre - ingrediencie

  • 3 ks väčšia mrkva
  • 2 ks väčší petržlen
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Vynikajúce zeleninové hranolky. Foto - Nela

 

Zeleninové hranolky pečené v rúre - postup receptu 

  1. Na zeleninové hranolky môžeme zvoliť nielen mrkvu a petržlen, ale aj paštrnák, zeler, kaleráb, cviklu a cuketu.
  2. Mrkvu a petržlen ošúpeme, umyjeme, osušíme, nakrájame na hranolky. Môžeme klasické, skôr sa potom upečú.
  3. Pridáme olivový olej, soľ, mleté čierne korenie. Premiešame. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
  4. Na plech rozvrstvíme zeleninové hranolky. Pečieme ich pri teplote 170 oC 15-20 minút podľa potreby, do mäkka.

Tip na záver: Zeleninové hranolky chutia výborne s pečeným, duseným, ale aj s grilovaným mäsom. Fantasticky ladia aj so zdravým a ľahkým jogurtovým dressingom. Jednoduchý recept na skvelý dressing nájdete už čoskoro v našej ponuke.

Dobrú chuť.

 

 

Vyskúšajte aj najlepšie pyré z hokkaido tekvice plné vitamínov