Jemný tvarohový zákusok, recept na francúzsky spôsob. Gurmáni, ktorým by sa zdal málo sladký, si ho môžu osladiť lekvárom či karamelom.
Jemný tvarohový zákusok, recept na francúzsky spôsob
Vo Francúzsku je to gâteau au fromage blanc. Fromage blanc je hustý biely jogurt, ktorý sa svojou textúrou približuje jemnému tvarohu a tak sa môže nahradiť v recepte tvarohom.
Keďže do receptu ide málo múky a cukru, ide o ľahký, lahodný dezert.
Gurmáni, ktorým by sa zdal málo sladký, si ho môžu osladiť lekvárom či karamelom. 🍮
Vybrali sme pre vás aj recept na krehký jablkový koláč v tvare ruže, originálny RECEPT
Hrnčekový tvarohový koláč s ovocím, skvelý recept
Najlepší tvarohový koláč s broskyňami, RECEPT úspech zaručený
Jemný tvarohový zákusok na francúzsky spôsob
Najlepší tvarohový dezert v pohári s jahodami, RECEPT originál
Najlepší tvaroh, recepty s tvarohom na jedlá, obed, pre deti
Tvarohový koláč
Zdravý tvarohový zákusok – ingrediencie
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g kryštálového cukru
- 90 g múky
- 3 vajcia
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- Malinový alebo ríbezľový lekvár
Recept na jemný tvarohový zákusok na francúzsky spôsob. Foto - Mária Danthine-Dopjerová
Jemný tvarohový zákusok - postup receptu
- Predhrejte trúbu na 180°C. Dobre premiešajte tvaroh s cukrom. Pridajte vaječné žĺtka a bielka dajte nabok. Pridajte múku, dobre premiešajte a pridajte citrónovú šťavu. Vyšľahajte vaječné bielka, pridajte štipku soli.
- Vyšľahané bielka jemne primiešajte do pripravenej zmesi. Vlejte do okrúhlej nádoby na pečenie, s vyššími okrajmi, pretože koláč pri pečení napuchne a pri servírovaní je krajší, keď je vyšší. Pečte 25 minút.
- Po vybratí z trúby nechajte vychladnúť. Pri podávaní polejte malinovou alebo ribezľovou hustou šťavou, alebo podávajte s trochou lekváru.
Dobrú chuť. 🍮
Vybrali sme pre vás aj recept na lahodný čokoládový zákusok s jahodami, chutný RECEPT 🍓