Vynikajúce pečené morčacie stehno so zeleninou. Jednoduchý fit recept so značkou Ženy v meste. Šťavnaté a chutné morčacie stehno pečené v rúre, ktorého prípravu zvládne aj každý začiatočník. Dobrú chuť vám želáme.
Vynikajúce pečené morčacie stehno so zeleninou - fotorecept kliknite
Neviete čo chutné uvariť na obed? Nechcete stráviť v kuchyni veľa času? Nech sa páči. Ponúkame vám skvelý tip. Výborný obed či večera z jedného pekáča.
Ak si dávate pozor na kalórie, pridajte si ďalšiu čerstvú zeleninu. Vynikajúce pečené morčacie stehno so zeleninou chutí úžasne so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi, ale aj hranolkami.
Nakrájaná jarná cibuľka a petržlenová vňať jedlo krásne doladí. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte so značkou Ženy v meste.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov z morčacieho mäsa. Nech sa vám páči, inšpirujte sa najlepšie morčacie mäso, recepty ako pripraviť morčacie mäso
Vyskúšajte aj kompletný obed z kuracích stehien, recept za pár centov
Najlepšie pečené morčacie stehno so zeleninou z jedného pekáča
- Čas prípravy: 1,5-2 hodiny
- Počet porcií: 2-3
Fantastické pečené morčacie stehno so zeleninou - ingrediencie
- 1 ks väčšie morčacie stehno dolné
- 3 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 ks mrkva strednej veľkosti
- 2 ks petržlen strednej veľkosti
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 4 strúčiky cesnaku
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená a celá rasca, sušený cesnak alebo iné obľúbené korenie (napr. bravčové pečené, pečená krkovička a pod.)
Vynikajúce pečené morčacie stehno so zeleninou. Foto - Nela
Fantastické pečené morčacie stehno so zeleninou - postup receptu
- Morčacie stehno umyjeme a dobre osušíme. Pripravíme si marinádu z oleja a korenín, ktorú vmasírujeme do mäsa. Ak si takto pripravené mäso necháme odležať v chladničke na pár hodín, bude po upečení oveľa chutnejšie.
- Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájame. Mrkvu a petržlen na hranolky, cibuľu a cesnak na plátky. Zapekaciu misu si vystelieme väčším kusom alobalu, aby sme mohli morčacie stehno spolu so zeleninou dobre uzavrieť.
- Nakrájanou zeleninou morčacie stehno obložíme. Jemne osolíme, pridáme celú rascu a mleté čierne korenie. Alobal dobre uzavrieme a morčacie stehno so zeleninou pečieme pri teplote 180 oC cca hodinu, podľa potreby.
- Čas pečenia záleží od veľkosti morčacieho stehna, ale aj veľkosti nakrájanej zeleniny. Zeleninu môžeme zvoliť podľa obľuby, môžeme pridať napríklad aj cuketu, zeler, baklažán. Pripravte si skvelý obed podľa svojej chuti.
- Ak je morčacie mäso mäkké, alobal otvoríme, pridáme plátky masla a morčacie stehno so zeleninou pečieme ďalej pri teplote 200 oC (horný gril) 5 až 10 minút dozlatista. Nepečieme však pridlho, aby sa mäso nevysušilo.
- Upečené morčacie stehno so zeleninou môžeme ihneď podávať. Výbornou prílohou je čerstvý zeleninový šalát, ale aj zemiaková kaša, opekané zemiaky, hranolky. Vyskúšajte skvelý obed pre všetkých z jedného pekáča.
Tip na záver: Chcete jednoduchý sýty obed z jedného pekáča? K morčaciemu stehnu a zelenine pridajte aj zemiaky nakrájané na kocky alebo mesiačiky. Všetko spolu upečte.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept pravá živánska pochúťka z vykostených kuracích stehien