Zdravý chlieb bez kysnutia. Recept, ktorý si pripravíte za 15 minút. Áno, je to možné. Vyskúšajte chutný chlebík z kuchyne vášho obľúbeného portálu Ženy v meste. Doma upečený chlieb má svoje čaro, tento recept vás o tom presvedčí.
Zdravý domáci chlieb, recept bez kysnutia - fotorecept kliknite
Pripravte svojej rodine chutný chlebík z ražnej múky, ktorá patrí medzi najzdravšie. Aj keď je hutnejší, má výbornú chuť a je vhodný pri intolerancii na droždie a laktózu.
Kuchyňa portálu Ženy v meste na vás neustále myslí. Snažíme sa pripravovať recepty nielen tie tradičné, ale aj zdravé, vhodné pri rôznych intoleranciách a diétach. Sú osvedčené, skvelej chuti.
Vyskúšajte aj recept na voňavý domáci írsky chlieb, RECEPT na chlieb bez droždia
Zdravý chlieb z ražnej múky bez kysnutia
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas pečenia: 40 minút
- Počet kusov: 2 bochníčky
Pripravili sme pre vás
Chutný chlieb z ražnej múky, recept bez kysnutia - ingrediencie
- 500 g ražnej hladkej chlebovej múky
- 370 ml voda alebo mlieko
- 50 g maslo
- 1 prášok do pečiva
- na dochutenie: lyžička soli, lyžička cukru, 1/2 lyžičky celej (mletej) rasce
Zdravý domáci chlieb bez kysnutia, príprava iba 15 minút. Foto - Nela
Chutný chlieb z ražnej múky, recept bez kysnutia - postup
- Maslo necháme roztopiť. Do väčšej misy preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme mlieko alebo vodu, vlažné roztopené maslo, soľ, cukor a rascu.
- Robotom alebo ručne si zo surovín uhnetieme lepivé cesto. Trvá to iba zopár minút, je potrebné, aby sa ingrediencie spojili. Cesto nenechávame kysnúť.
- Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na neho rozdelíme cesto na dve kôpky. Ruky si namáčame vo vode a každý kus cesta vytvarujeme.
- Z tejto dávky budeme mať dva bochníčky priemeru cca 15 cm. Potrieme ich vlažnou vodou, nožom narežeme kríž a pečieme pri teplote 190 oC cca 40 minút.
Tip na záver: Neobávajte sa, že sa vám chlebík nepodarí. Domáci je predsa len domáci.
Dobrú chuť.
Prečítajte si
Vybrali sme pre vás aj recept na chutné cuketové placky so špaldovou múkou