Výborné tofu so zemiakmi a špenátom. Recept (nielen) pre deti. Vyskúšajte recept, ktorý má úspech u malého škôlkara Tobiho. Ten má najradšej opekané zemiaky, a hneď za nimi práve tofu so špenátom a zemiakmi.

Tofu so zemiakmi a špenátom - fotorecept kliknite

Práve na tie nám dala recept jeho mama Alexandra z bratislavskej Dúbravky. Saša sa rodičovstvu a ženám venuje profesionálne pod značkou Cesta rodiča ako dula a laktačná poradkyňa. Vedie aj hodiny jogy pre tehotné.

Vybrali sme pre vás aj recept na Výborné kapustové halušky, strapačky. Recept od starej mamy

 

Tofu so špenátom a zemiakmi. Recept nielen pre deti

Aké je najobľúbenejšie jedlo tvojho syna?

„Opekané zemiaky. Druhé v poradí tofu so špenátom a zemiakmi, na ktoré prikladám recept.“

Varíš denne? Aký máš kuchársky štýl - vymýšľaš nové recepty alebo sa skôr držíš tradičnej kuchyne?
„Žiaľ, ani náhodou. Našťastie to naša rodina zvláda aj bez pravidelne vareného jedla. No mala by som zo seba lepší pocit, keby som to stíhala denne. Snažím sa variť s láskou, ale v mojom bežnom  týždni platí čím rýchlejšie, tým lepšie. Opekané zemiaky, zelenina na pare, ryby, vajíčka na všetky spôsoby a podobné pokrmy a la varenie bez varenia sú u nás pravidelnou záležitosťou. Ten, kto si potrpí na klasickú slovenskú kuchyňu by s nami nevydržal. Vymýšľať sa mi tiež darí pramálo, ale keď sa podarí, tak to stojí za to. Napríklad vyššie spomínané tofu ku mne prišlo nejakým pre mňa nepochopiteľným  vnuknutím, keď mi napadlo skombinovať všetko, čo máme radi. Inak väčšinou odkukávam. “

Aké zmeny si spravila vo varení po narodení dieťaťa?

„Nahradila som bežné rastlinné oleje olivovým, kokosovým, cereálnym. Rovnako biely cukor – trstinovým, agáve, javorovým sirupom, medom. Takisto múky, ktoré však používam minimálne, nemali však veľký úspech. Tých zmien bolo, samozrejme, oveľa viac, tieto sú však také najhlavnejšie.“

Máš nejaký tip, čo sa ti osvedčil v kuchyni?

„Umenie ako spraviť niečo príťažlivejšie pre deti neovládam ani náhodou, ale verím že raz ma to niekto naučí.“

Tofu so zemiakmi a špenátom - ingrediencie

  • Údené tofu – 2 kusy
  • cesnak – 4 až 5 väčších strúčikov
  • semienka (podľa chuti slnečnica, tekvica, sezam)
  • špenát – listy 100 až 200 gramov
  • zemiaky, maslo

 

 

Tofu so špenátom a zemiakmi. Foto - mama Saša

Tofu so zemiakmi a špenátom - postup receptu

  1. Na olivovom oleji opražíme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na malé kocky nakrájané údené tofu a semienka. Po niekoľkých minútach pridáme listy špenátu nakrájané na menšie prúžky –  vezmeme hrsť špenátu, zložíme do zvitku a nakrájame.

  2. Povaríme a keď začne špenát vädnúť, odstavíme z plameňa. Tofu podávame s varenými zemiakmi preliatymi maslom.

Dobrú chuť. 👨‍❤️‍👨

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu krémovú cviklovú polievku, zdravý recept 🙂