Obľúbené zemiaky na kyslo, recept so šľahačkovovu smotanou. Rozmýšľate, čo rýchle a chutné na obed či večeru? Potrebujete iba zopár surovín a obľúbené jedlo celej rodiny je hotové.
Zemiaky na kyslo s klobásou
Zemiaky na kyslo sú určite jedným z tradičných jedál bežnej slovenskej domácnosti. A v prípade zemiakov na kyslo môžme určite hovoriť aj obľúbených.
Nejde o nijako komplikovaný recept a o pár minút budete mať na stole skvelé a chutné zemiaky na kyslo.
Vyskúšajte náš recept na zemiaky na kyslo z kuchyne portálu Ženy v meste. Veríme, že vám bude chutiť a recept využijete znova a znova.
Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku
Skvelé zemiaky na kyslo - ingrediencie
- 7 ks zemiak strednej veľkosti
- 1 ks cibuľa
- plátok masla, olivový olej
- 1 ks šľahačková smotana
- 1 l mlieka
- 2 lyžice hladkej múky
Ingrediencie na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, celá rasca, čierne korenie celé, bobkový list, nové korenie, cukor, citrónová šťava
Recept na zemiaky na kyslo. Foto - Nela
Výborné zemiaky na kyslo - postup receptu
- Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme na masle a olivovom do sklovita. Vložíme nakrájané zemiaky.
- Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, soľ, celú rascu (drvenú), čierne korenie celé (3ks), bobkový list (1ks), nové korenie (2ks).
- Opražíme a zalejeme vodou po okraj zemiakov. Varíme do mäkka.
- Počas varenia si pripravíme zálievku. Smotanu, pol litra mlieka a hladkú múku si poriadne vymiešame, aby neboli hrudky. Túto zmes nalejeme k zemiakom, dolejeme ešte zvyšné mlieko a za stáleho miešania prevaríme. Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko (môžeme aj vodu), záleží akú konzistenciu obľubujeme.
- Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. U nás je tento prívarok veľmi obľúbený s uvareným vajíčkom, ale aj s volským okom, špekáčikom.
Dobrú chuť. 👌
Vyskúšajte aj výborný cestovinový šalát s kuracím mäsom