Netradičný vyprážaný karfiol, domáci recept. Chuť na vyprážaný karfiol s novými zemiakmi mala celá rodina, vrátane mňa
Karfiol trochu inak
Žijeme rýchlo a tomu sa prispôsobuje aj naša kuchyňa. Teda aspoň tá naša určite. Viem, že je to podľa odborníkov 21. storočia už nezdravé, ale my jednoducho doma vyprážané milujeme. Nejeme ho často.
Nie preto, že to už moderná doba neodporúča, ale preto, že ja osobne ako hlava kuchyne jednoducho nestíham potraviny obaliť do trojobalu múka, vajce, strúhanka.
A úprimne, nikdy som to ani rada nerobila. Ak niekto chcel pravé vyprážané, musela to obaliť dcéra alebo manžel. Naposledy sa to však nikomu robiť nechcelo. Chuť na vyprážaný karfiol s novými zemiakmi mala však celá rodina, vrátane mňa a psa. A potom som na to prišla!
Vyskúšajte aj recept na bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou, fit recept
Vyprážaný karfiol trochu inak - ingrediencie
- nové zemiaky
- veľký karfiol
- čerstvý petržlen
- maslo
- strúhanka
- voda
- soľ
Netradičný vyprážaný karfiol trochu inak - postup
- Nové zemiaky iba umyté uvarím v slanej vode do mäkka. To isté urobím aj s karfiolom, ktorý som predtým umyla a natrhala na menšie hlavičky. Scedím.
- Do zemiakov pridám už iba maslo a petržlenovú vňať, ktorú nechám na prikrytých zemiakoch už iba zapariť bez zohrievania. Na panvici na masle si opražím strúhanku tak, aby som ju nespálila. A hotovo. Zemiaky naservírujem na tanier a pridám karfiol posypaný strúhankou.
Netradičný vyprážaný karfiol - rada
Samozrejme, najlepšie je to s tatárskou omáčkou. Ak v chladničke chýba, odporúčam do kyslej smotany drobno nakrájať cibuľu, môže byť aj s kyslou uhorkou. Tatársku omáčku táto zmes plnohodnotne zastúpi.
Dobrú chuť. 👍
Vyskúšajte aj recept na tofu so špenátom a zemiakmi. RECEPT (nielen) pre deti