Výborné pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami, tradičný recept webu Ženyvmeste.sk. Pripravte si s nami tradičnú domácu maškrtu ešte dnes.
Pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami, fotorecept - kliknite
Domáce pečené jablká sú ideálnym receptom na chladnejšie večery. Sladkosť, ktorá zahreje a môže sa zjesť ako plnohodnotný dezert.
Príprava netrvá dlho, len si treba polhodinku počkať, kým sa naplnené jablká v rúre dokonale upečú.
Takto pripravená zdravá sladkosť s čajom či kávou pri filme - to je láska. Vyskúšajte tento skvelý recept aj Vy!
Máme pre vás aj recept na výborné jablkové muffiny
V rúre pečené jablká - ingrediencie
(na 2 porcie)
- 2 veľké jablká,
- ½ kelímka hrudkového tvarohu,
- hrsť hrozienok,
- 1 polievková lyžica medu,
- ½ čajovej lyžičky škorice,
- hrsť rozdrvených vlašských orechov,
Dokonalé pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami, tradičný recept. Foto - Jaja
Pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami - postup receptu
- Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku napučať, zároveň si necháme predhriať rúru na 180 stupňov.
- Z jabĺk zrežeme a odložíme vrch/striešku, zo zvyšku odstránime jadrovník a okolie bez toho, aby sme jablko museli rozdeliť. Čím viac vnútra odstránime, tým viac plnky sa nám do jabĺk zmestí.
- Z hrozienok zlejeme vodu a zmiešame ich s tvarohom, škoricou, medom a orechami. Touto zmesou naplníme jablká.
- Jablká vrátane “striešky” dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry. Necháme piecť približne 35 minút.
Hotovo - môžete servírovať. Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na mrkvový šalát s jablkami