Najlepšia nastrúhaná cuketa k mäsu, rybe či klobáse? Cuketa a fit recept z kuchyne portálu Ženy v meste výborne doladí každú grilovačku.
Nastrúhaná cuketa
Cuketa - kráľovná leta. Úžasná zelenina nabitá zdravím. Ak očakávate návštevu a budete grilovať, vyskúšajte recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste na najlepšiu strúhanú cuketu.
Výborne ladí s mäsom, rybou, ale aj pečenou klobásou.
Zo stola zmizne ako prvá, vďaka svojej úžasnej chuti. Pripravte si jej preto viac, aby si pochutili všetci.
Máte cuketu a neviete čo s ňou? Ako jednoducho pripraviť najlepšiu strúhanú cuketu? Nech sa páči. Ponúkame overený recept. Vaše zdravie sa vám poďakuje a pochutí si celá rodina.
Cuketa recepty
Všetko o cukete
Nastrúhaná cuketa
Cuketa s cestovinou
Zapečená cuketa
Cuketová polievka
Recepty z cukety placky
Cuketa na panvici
Cuketa v rúre
Cuketový tatarák
Vyskúšajte aj recept na rýchlu večeru z cukety, z ktorej nepriberiete
Recept ako jednoducho pripraviť nastrúhanú cuketu
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: 3-4
Recept pre vás
Fantastická nastrúhaná dusená cuketa - ingrediencie
- 3 menšie cukety (1 veľká cuketa)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 ks cibuľa strednej veľkosti (červená, žltá, šalotka)
- 4 strúčiky cesnaku (aj viac, záleží ako ho znášate)
- na dochutenie: soľ, vegeta bez soli (nemusí byť), celá rasca, kurkuma, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, čili (nemusí byť)
Ako jednoducho pripraviť najlepšiu strúhanú cuketu. Foto - Nela
Fantastická nastrúhaná dusená cuketa - postup receptu
- Menšie cukety umyjeme a aj so šupkou nastrúhame na hrubšom strúhadle. Ak máme väčšiu cuketu, je potrebné odstrániť dužinu a jadierka. Keď je šupka veľmi tvrdá, cuketu ošúpeme. Nezabúdajme, že práve v šupke sa sústreďuje najviac vitamínov a živín.
- Keď je cuketa príliš vodnatá, posolíme ju, necháme chvíľu postáť a v rukách vyžmýkame. Cibuľu nakrájame nadrono, cesnak roztlačíme. Na masle a olivovom oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme cesnak, premiešame, cesnak zavonia, vložíme nastrúhanú cuketu.
- Všetko spolu premiešame, pridáme koreniny podľa chuti, soľ, vegetu, celú rascu, kurkumu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie. Kto obľubuje pikantné, tak aj čili. Restujeme podľa potreby. Nám chutí, ak je trošku chrumkavá. Môžeme pridať obľúbené bylinky.
Tip na záver: Fantastická strúhaná cuketa sa hodí ako príloha k mnohým jedlám, hlavne k tým ťažším, pretože má málo kalórii a je ľahko stráviteľná. Je výborná nielen mäsu, rybám, grilovaným pochúťkam, ale aj k zemiakom, ryži či cestovinám.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás recept na výborné cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle