Najlepšia originál tortilla. Vyskúšajte jednoduchý recept na skvelé placky so značkou Ženy v meste. Stačia vám iba štyri ingrediencie.
Najlepšia originál tortilla
Najlepšia originál tortilla. Nemáte doma chlieb alebo pečivo? Nevadí. Vaša obľúbená kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka novinku, recept na skvelé placky. Postačí vám iba múka, voda, olej a soľ. Príprava je rýchla a jednoduchá. Nech sa páči. Vyskúšajte. Najlepšia domáca tortilla originál. Pochutí si celá rodina.
Tortilla, posúch z múky alebo chlebová placka. Môžeme si túto náhradu chleba nazvať ako chceme. Najlepšie na tejto dobrote je, že si ju môžeme naplniť podľa vlastnej chuti.
Stačí ju iba natrieť obľúbenou omáčkou, naplniť nakrájaným pečeným mäsom, šunkou, zeleninou. Vynikajúca pochúťka, to vám garantujeme. Najlepšia originál tortilla, skvelá placka so značkou Ženy v meste. Prajeme vám dobrú chuť.
Zdravá náhrada chleba? My vám radi poradíme. Pripravte si chlebové placky podľa nášho jednoduchého receptu.
Zvoľte múku špaldovú s pridaním múky ražnej, ktorá patrí medzi najzdravšie múky. Pochutíte si bez výčitiek a doplníte predovšetkým vlákninu. Vyskúšajte aj naše zemiakové placky s mäsom.
Vyskúšajte aj vynikajúci a zdravý chlieb bez múky
Najlepšia originál tortilla, recept na skvelé placky
- Čas prípravy: 15 minút
- Tepelná úprava: 15 minút
- Počet kusov: 12-14 (podľa veľkosti)
Najlepšia domáca tortilla originál - ingrediencie
hrnček 250 ml
- 2 hrnčeky hladkej špaldovej (hladkej) múky
- 1 hrnček ražnej múky (nemusí byť, môžeme pridať hladkú špaldovú alebo hladkú múku)
- 1,5 hrnčeka horúcej vody (podľa potreby)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja (oleja) alebo bravčovej masti
- malá lyžička soli
Najlepšia originál tortilla. Foto - Nela
Najlepšia domáca tortilla originál - postup receptu
- Obe múky zmiešame spolu. Pridáme soľ a olej. Je na nás, aký druh múky zvolíme. Pamätajme, špaldová a ražná múka sú výživnejšie. Postupne zapracujeme horúcu podľa potreby, aby nám vzniklo vláčne cesto.
- Cesto rozdelíme na rovnaké gule. Z tejto dávky si upečieme 10 až 12 placiek, záleží to od veľkosti panvice. Gule vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Pomáhame si múkou. Potom ich opatrne prekladáme na panvicu.
- Domáce tortilly originál pečieme na suchej panvici z oboch strán na jemnom plameni. Mali by mať hnedasté škvrny. Potom tortilly vložíme do mikroténového vrecka, aby sa sparili, zmäkli. Vtedy budú úplne dokonalé.
- Tortillu potrieme obľúbenou omáčkou, môžeme aj smotanovou nátierkou, maslom. Naplníme nakrájaným opečeným mäsom, šunkou, sterelizovanou alebo čerstvou zeleninou. Zvinieme. Prerežeme a podávame. Mňam.
Tip na záver: Domácu tortillu, skvelé placky, skladujeme v mikroténovom vrecku, aby nevyschli. Môžeme ich aj zamraziť. Po upečení necháme vychladnúť, vložíme do mikroténového vrecka a uložíme do mrazničky. Potom ich stačí iba ohriať.
Dobrú chuť.
Inšpirujte sa výborný špaldový koreňový chlieb