Karfiolová polievka s hráškom a krupicovými haluškami. Ďalší skvelý recept na chutnú a zdravú polievku z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrá polievka zahreje a zasýti. Potešte svoje zdravie. Dobrú chuť vám želáme.
Karfiolová polievka s hráškom a haluškami
Chcete pripraviť svojej rodine vyprážaný karfiol, ktorý je potrebné obvariť? Vývar z karfiolu rozhodne nevylievajte. Pripravte si s nami skvelú polievku so zeleným hráškom a krupicovými haluškami. Samozrejme, zopár hlavičiek karfiolu nechajte aj v polievke, aby bola farebnejšia a ešte chutnejšia. Inšpirujte sa.
Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás denne pripravuje nové recepty na vynikajúce polievky. Stačí si iba vybrať z našej širokej ponuky najlepšie polievky, zeleninové, krémové, pre deti, tradičné, fit - kliknite
Karfiol - úžasná zelenina. Podporuje naše trávenie, chudnutie a pamäť, prospieva nášmu srdcu a silným kostiam, je skvelým bojovníkom proti rakovine.
Karfiol je bohatý na živiny a vlákninu, má významný obsah kyseliny listovej. Z vitamínov majú zastúpenie vitamín A, B, E, C, z minerálov je to draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo, chróm, zinok, mangán, meď, selén, nepatrné množstvo sodíka. Má veľmi nízky obsah tuku.
Pripravte si s nami preto úžasnú výživnú karfiolovú polievku. Ak klasickú krupicu vymeníte za špaldovú, chutná polievka získa ešte na výživnosti. Nehovoriac, že aj zelený hrášok je plný živín a vitamínov. Karfiolová polievka s hráškom a krupicovými haluškami. Vynikajúci recept so značkou Ženy v meste. Vyskúšajte aj recept na vyprážaný karfiol.
Chutná polievka zo špenátu výborná špenátová polievka, jednoduchá a rýchla
Najlepšia karfiolová polievka s hráškom a krupicovými haluškami, top recept
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4-5
Ingrediencie
- 1 ks väčší karfiol na obvarenie alebo 3 väčšie hlavičky karfiolu
- dve plné hrste mrazeného zeleného hrášku (môžete zvoliť aj hrášok sterilizovaný)
- 1 polievková lyžica masla (na zjemnenie a chutenie polievky)
- na dochutenie polievky: soľ, čiene korenie (celé, mleté), rasca (celá, drvená alebo mletá), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá)
- na krupicové halušky: 2 ks vajce, štipka soli, 6-10 polievkových lyžíc krupice klasickej alebo špaldovej (podľa potreby, hustoty cesta)
- na dochutenie a dozdobenie polievky: čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, pažítka, môže byť aj kôpor)
Karfiolová polievka s hráškom a krupicovými haluškami. Foto - Nela
Vynikajúca karfiolová polievka s hráškom a krupicovými haluškami - postup receptu
- Karfiol prepláchneme vo vode, zbavíme ho tak chrobáčikov, poškodené časti a hrubé stonky odstránime. Potom nakrájame ružičky, ktoré budeme obvárať.
- Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu - cca 2 litre, necháme zovrieť. Pridáme malú lyžičku soli a postupne obvaríme všetky hlavičky karfiolu do polomäkka.
- Medzitým pripravíme cesto na krupicové halušky. Môžeme zvoliť krupicu klasickú, zdravšia verzia je však krupica špaldová. Vajcia si rozšľaháme vidličkou.
- Pridáme trochu soli, postupne zapracujeme krupicu podľa potreby. Záleží to od veľkosti vajec. Malo by nám vzniknúť redšie cesto, ktoré nám ešte zhustne.
- Obvarený karfiol dáme bokom. Na polievku si odoberieme 3-4 hlavičky karfiolu, ktoré rozoberieme na menšie kusy, vrátime do vývaru, pridáme aj hrášok.
- Polievku ďalej varíme, dochutíme podľa chuti, pridáme aj maslo na zjemnenie. Krupicové cesto zavárame do polievky cez haluškovač či sito na halušky.
- Polievka musí bublať. Do polievky môžeme pridať aj pažítku alebo pierka zelenej cibule a petržlenovú vňať, dodajú úžasnú chuť. Povaríme cca 10 minút.
- Karfiolovú polievku s hráškom a haluškami dozdobíme bylinkami a môžeme podávať. Ak si do cesta na halušky pridáme bylinky, budú krásne farebné.
Tip na záver: Do našej karfiolovej polievky môžete pridať aj inú obľúbenú zeleninu, ako napríklad mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a pór. Pripravte si zdravú zeleninovú polievku podľa svojej chuti.
Dobrú polievkovú chuť.
Vybrali sme pre vás krémová brokolicová polievka, ktorú musíte vyskúšať