Cheesecake s tvarohom a jogurtom

Čas prípravy: 20 minút

Počet porcií: 12

Nepečené dezerty ako cheesecake sú veľmi obľúbené aj preto, že ich príprava je jednoduchá, netrvá dlho (v našom prípade len 20 minút) a výsledkom je výživný a svieži koláč. Náš cheesecake s tvarohom a jogurtom je navyše bez lepku a na záver si ho môžete dozdobiť podľa ľubovôle, či už kúskami čokolády, lístkami medovky, obľúbeným ovocím alebo mätou.

Prajeme vám veľa šťastia, aby cheesecake od nás vyšiel podľa predstáv! Máme pre vás aj podobný fotorecept na tvarohový cheesecake, doplnený nektarínkami a banánmi. Inšpirujte sa jeho ľahkými krokmi!

Ingrediencie na cheesecake

Na korpus:

  • 240 g kukuričných lupienkov rozmixovaných na sypkú zmes
  • 120 g roztopeného masla

Na tvarohovo jogurtovú hmotu:

  • 500 g tučného hrudkovitého tvarohu (môžete zvoliť aj jemný tvaroh, termizovaný)
  • 400 ml hustého bieleho jogurtu
  • 1 želatína (v recepte sme zvolili 20 g želatínu na stuženie krémov, je potrebné ju pripraviť podľa návodu)
  • Med alebo práškový cukor podľa chuti

Na dozdobenie:

  • Obľúbené čerstvé ovocie, čokoláda, medovka alebo mäta - voľba je na vás!

 

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Tvarohový cheesecake bez lepku: Postup receptu

  1. Kukuričné lupienky (môžeme zvoliť aj kakaové) rozmixujeme v mixéri na sypkú zmes.
  2. Maslo roztopíme a pridáme k rozmixovaným lupienkom. Spolu dôkladne premiešame.
  3. Tortovú formu (priemer cca 25 cm) vystelieme papierom na pečenie a natlačíme do nej kukuričnú hmotu.
  4. Odložíme do chladu aspoň na cca 20 minút. Potom si tvaroh vymiešame spolu s bielym jogurtom.
  5. Túto hmotu dochutíme medom alebo práškovým cukrom a primiešame k nej pripravenú želatínu.
  6. Na stuhnutý korpus z kukuričných lupienkov rovnomerne rozvrstvíme tvarohovú hmotu.
  7. Cheesecake zarovnáme a dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny, aby poriadne stuhol.
  8. Na záver ozdobíme podľa vlastnej fantázie čerstvým ovocím (napríklad malinami, čučoriedkami či jahodami), čokoládou, medovkou alebo mätou.

Malý tip od nás: Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie tak, že ju otočíme a podľa dna vystrihneme kruh. Na boky vystrihneme dlhé pásy. Keď si formu vyložíme papierom, cheesecake sa nám pekne oddelí. Hotovo! A takto by mal vyzerať chutný, nepečený výsledok:

Nepečený tvarohový cheesecake bez lepku. Fotka - Nela

Želáme vám dobrú chuť!

 

Ďalší nepečený recept od nás