Vynikajúca minútka z bravčovej krkovičky so špenátom. Rýchly recept na skvelú dobrotu so značkou Ženy v meste. Vyskúšajte, určite si pochutíte.
Mäsko je šťavnaté a chutné, rýchly a jednoduchý obed, ale aj večera. Fantastická krkovička so značkou Ženy v meste.
Bravčová krkovička so špenátom - fotorecept kliknite
Vynikajúca minútka z bravčovej krkovičky. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Bravčová krkovička je veľmi obľúbená. Jej mäsko je síce tučnejšie, ale šťavnaté a chutné. Milujete jednoduché a rýchle recepty? Tak tento recept je pre vás ako stvorený. Skvelá minútka z bravčovej krkovičky so špenátom.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z bravčového mäsa.
Minútka z bravčového karé, srbské rebierko, bravčové rezančeky na prírodno, najlepšie obrátené rezne pečené v rúre, kotlíkový, ale aj klasický guláš, tradičná koložvárska kapusta, fantastická cigánska pečienka, vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive.
Ponuka je naozaj bohatá, stačí si iba vybrať najlepšie recepty z bravčového mäsa, recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa - kliknite
Fantastická minútka z bravčového karé jednoduchá minútka z bravčového karé, ktorú si zamilujete
Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky so špenátom
- Čas prípravy: 15 minút
- Tepelná úprava: 15 minút
- Počet porcií: 2
Rýchla minútka z bravčovej krkovičky so špenátom - ingrediencie
na porciu rátame cca 150 g mäsa
- 300 g bravčová krkovička (2 plátky)
- 2 plné hrste čerstvého baby špenátu
- pesto z medvedieho cesnaku - podľa chuti
- na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, alebo iné obľúbené korenie podľa chuti (bravčové pečené, grilovacie korenie, pečená rebierka)
- na opekanie: 2 polievkové lyžice oleja (podľa potreby)
Skvelá minútka z bravčovej krkovičky so špenátom. Foto - Nela
Rýchla minútka z bravčovej krkovičky so špenátom - postup receptu
- Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky hrúbky 1,5-2 cm, jemne naklepeme. Bravčové plátky okoreníme z každej strany.
- Kvalitnú panvicu rozpálime, pridáme olej podľa potreby. Vložíme plátky krkovičky, ktoré opekáme z každej strany približne 3 minúty dozlatista.
- Opekanie plátkov krkovičky začíname na vyššom stupni, potom teplotu trochu znížime. Plátky z bravčovej krkovičky opekáme z oboch strán.
- Nezabúdame na pravidlo 3-3-3, a to, 3 minúty jedna strana, 3 druhá strana, 3 odležanie. Baby špenát umyjeme, osušíme, môžeme nakrájať.
- K výpeku pridáme plátok masla, pripravený špenát. Chvíľu orestujeme, špenát zvädne. Na dochutenie pridáme pesto z medvedieho cesnaku.
- Minútka z bravčovej krkovičky so špenátom chutí úžasne so zeleninovým šalátom (fit verzia), ale aj s pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou.
Tip na záver: Ak si mäso z bravčovej krkovičky vložíme do olejovej marinády (k oleju pridáme obľúbené korenie, premiešame) a uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie však cez noc, mäsko bude ešte chutnejšie a jemnejšie.
Dobrú minútkovú chuť.
Vyskúšajte aj recept vynikajúca grilovaná krkovička