Domáci marhuľový džem s medovinou recept

Výborný domáci džem s troškou medoviny. S týmto receptom sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].

Vo svojej spája spomínané odkazy našich starých mám a prepája ich s modernými postupmi v dnešných časoch. Vyskúšajte, nebudete ľutovať.  😍👌

Vybrali sme pre vás aj recept na lahodný bazový džem z bazy čiernej

Recept na marhuľový džem

  • Na 3 poháriky po 250 ml

 

 

Marhuľový džem - ingrediencie

  • 1 kg dobre zrelých voňavých marhúľ
  • 300 g kryštálového cukru
  • 50 ml medoviny
  • 1 citrón

 

 

Najlepší marhuľový džem s medovinou, domáci recept. Foto - Tak ma mama naučila

 

Domáci marhuľový džem - postup receptu

  1. Marhule dôkladne umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu a cukor. Dobre rozvaríme, vlejeme medovinu a povaríme.
  2. Tyčovým mixérom jemne rozmixujeme, nie celkom na kašu, chceme, aby nám ostali aj kúsky marhúľ.
  3. Za stáleho miešania varíme približne hodinu.
  4. Potom urobíme skúšku hustoty džemu: za lyžicu džemu dáme na malý tanierik a necháme vychladnúť. Ak sa neleje, môžeme ho naliať do pohárov. Uzavrieme viečkom.
  5. Rúru rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Džemy si poukladáme na plech s vodou (1,5 – 2 dcl) a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme v rúre 12 hodín.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept ako použiť prezreté banány na banánový džem