Domáci marhuľový džem s medovinou recept
Výborný domáci džem s troškou medoviny. S týmto receptom sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].
Vo svojej spája spomínané odkazy našich starých mám a prepája ich s modernými postupmi v dnešných časoch. Vyskúšajte, nebudete ľutovať. 😍👌
Vybrali sme pre vás aj recept na lahodný bazový džem z bazy čiernej
Recept na marhuľový džem
- Na 3 poháriky po 250 ml
Marhuľový džem
Marhuľový džem - ingrediencie
- 1 kg dobre zrelých voňavých marhúľ
- 300 g kryštálového cukru
- 50 ml medoviny
- 1 citrón
Najlepší marhuľový džem s medovinou, domáci recept. Foto - Tak ma mama naučila
Domáci marhuľový džem - postup receptu
- Marhule dôkladne umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu a cukor. Dobre rozvaríme, vlejeme medovinu a povaríme.
- Tyčovým mixérom jemne rozmixujeme, nie celkom na kašu, chceme, aby nám ostali aj kúsky marhúľ.
- Za stáleho miešania varíme približne hodinu.
- Potom urobíme skúšku hustoty džemu: za lyžicu džemu dáme na malý tanierik a necháme vychladnúť. Ak sa neleje, môžeme ho naliať do pohárov. Uzavrieme viečkom.
- Rúru rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Džemy si poukladáme na plech s vodou (1,5 – 2 dcl) a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme v rúre 12 hodín.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept ako použiť prezreté banány na banánový džem