Najlepšia kuracia restovaná s jablkami a zázvorom. Delikátna kuracia pečeň so značkou Ženy v meste. 

Ak obľubujete kuraciu pečeň, vyskúšajte náš rýchly recept. Garantujeme, že si pochutíte. Inšpirujte sa.

Vynikajúce kuracie pečienky na jablkách a zázvore. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka kuchyňa portálu Ženy v meste. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Kuracia pečeň. Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vynikajúca kuracia pečeň s jablkami a zázvorom - fotorecept kliknite

Restovaná kuracia pečeň patrí medzi minútkové jedlá. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka overený recept aj na túto delikatesu. Keď pečeň nemusíte, pripravte si inú dobrotu z našej kuchyne. Ponuka je široká a zaujímavá najlepšie recepty kuchyne portálu Ženy v meste - kliknite

Pripraviť chutnú restovanú kuraciu pečeň je úplne jednoduché. Ešte ste ju nerobili? Vyskúšajte rýchly a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v mete. Potrebujete iba zopár minút. Jablká a zázvor dodajú kuracej pečeni fantastickú chuť.

Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.

 

Vyskúšajte aj recept najlepšia kuracia pečeň na čiernom pive

 

Delikátna kuracia pečeň s jablkami a zázvorom - skvelá minútka

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: 20 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Najlepšia kuracia pečeň s jablkami a zázvorom - ingrediencie

  • 500 g kuracia pečeň (najlepšie chladená)  
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 malé lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 ks väčšie jablko
  • na dochutenie: mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), trošku kryštálového alebo trstinového cukru (podľa chuti), soľ (solíme až nakoniec)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Vynikajúca kuracia pečeň s jablkami a zázvorom. Foto - Nela

 

Najlepšia kuracia pečeň s jablkami a zázvorom - postup receptu

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na masle (oleji) do sklovita.
  2. Keď cibuľa pekne zavonia, pridáme nakrájanú kuraciu pečeň. Môžeme nechať aj väčšie kusy pečene, záleží, aké veľké kúsky obľubujete.
  3. K pečeni pridáme korenie podľa chuti, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, drvenú alebo celú rascu, ale aj kurkumu. Orestujeme.
  4. Keď je pečeň zatiahnutá, pečeň zbledne, pridáme soľ a orestujeme. Tak pridáme jablko, ktoré umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na plátky.
  5. Ochutíme aj nastrúhaným zázvorom, najlepšie čerstvým, podlejeme horúcou vodou. Pečienky restujeme za stáleho miešania 10 minút. 
  6. Pridáme aj trošku cukru na doladenie chuti. Kuracie pečienky restujeme ako minútku, krátky čas, aby bola jemná, šťavnatá a nezhorkla.

Tip na záver: K restovaniu pečene môžete pridať aj suché biele víno, ktorá dodá tejto delikatese z kuracej pečene zaujímavú arómu.

Dobrú chuť želáme. 

Pripravili sme aj vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku