Najlepšie šišky bez kysnutia s jogurtom, jednoduchý recept. Rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Sú úžasné.
Šišky bez kysnutia s jogurtom - fotorecept kliknite
Možno ich poznáte aj pod názvom Fritule, chorvátske mini šišky. Vynikajúce šišky s rumom, citrónovou kôrou a hrozienkami, obalené v práškovom cukre. V Dalmácii sú tradičnou pochúťkou nielen na Vianoce, ale aj pri iných rodinných príležitostiach.
Je mnoho receptov na túto skvelú dobrotu. Vyskúšajte ten náš, osvedčený, so značkou Ženy v meste. Určite si pochutíte.
Šišky sú úžasnou pochúťkou. Milujú ich deti, aj dospelí. Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia, jednoduché na prípravu? Zdravšie, zo špaldovej múky?
Tak potom podľa jednoduchého a rýchleho receptu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči. Skúste aj náš recept na jednoduché pampúšiky. Skúste aj text aký je najlepší džem do šišiek.
Overený recept výborné šišky s džemom (klasický aj s ricottou)
Jogurtové šišky bez kysnutia, Fritule chorvátske mini šišky
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet kusov: 50 malých šišiek (frituliek)
Top recept
Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia - ingrediencie
- na nekysnuté jogurtové cesto:
- 2 ks vajce
- 3 plné polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 ks hustý biely jogurt (150 g)
- štipka soli
- rum (podľa chuti)
- nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
- 1 ks prášok do pečiva
- 2 tégliky (od 150 g jogurtu) hladkej špaldovej múky (hladkej múky)
- hrozienka (nemusia byť)
- na vyprážanie: rastlinný olej (podľa potreby)
- na obaľovanie: práškový cukor
Najlepšie jogurtové šišky bez kysnutia. Foto - Nela
Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia - postup receptu
- Najprv vyšľaháme (pomôžeme si robotom) vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Trvá to zopár minút.
- K vaječnej pene ďalej pridáme hustý biely jogurt, štipku soli, rum a čerstvú nastrúhanú citrónovú kôru podľa chuti.
- Nakoniec k hmote prišľaháme prášok do pečiva a hladkú špaldovú (hladkú) múku. Vznikne vláčne jogurtové cesto.
- Nakoniec zapracujeme hrozienka. Hotové nekysnuté cesto necháme odpočinúť 5 minút. Pripravíme si väčší hrniec.
- Do hrnca nalejeme olej (3 cm), šišky musia plávať. Malou lyžičkou ukladáme kôpky, ktoré vyprážame z oboch strán.
- Akonáhle budú šišky Fritule zlatistej farby, vyberieme ich na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Tip na záver: Hotové šišky obaľujeme v práškovom cukre, môžeme ich aj poliať alebo máčať v rozpustenej čokoláde. Pre lepšiu chuť môžeme hrozienka namáčať do rumu, a tak ich zapracovať do hotového jogurtového cesta.
Dobrú sladkú chuť. Máme aj recept na rýchle šišky bez kysnutia. Skúste aj naše tipy aká múka na šišky. Skúste aj náš recept na kysnuté šišky, ktoré sa na 100 % podaria.
Tradičný recept najlepšie pečené buchty so slivkovým lekvárom